Košarka

Cedevita ravnopravan protivnik u Malagi, Unicaja ipak odnijela pobjedu

Branimir Korać • petak, 21.11.2014.
Cedevita ravnopravan protivnik u Malagi, Unicaja ipak odnijela pobjedu
Foto: EPA

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Unicaje u Malagi. Domaćin je na kraju bio bolji s 82:73, Cedevita je dugo bila u igri, ali u završnici nije imala dobra rješenja niti u napadu, a niti u obrani...

Joan Plaza uoči dolaska Cedevite u Malagu, upozoravao je svoje igrače da je Cedevita danas drugačija momčad od one s kojom su igrali u Zagrebu. U Domu Dražena Petrovića Unicaja se praktički prošetala do pobjede, ali ovdje je bila drugačija priča. Dugo su Španjolci morali "kopati", no na kraju su "iskopali" pobjedu.

Repešina momčad ušla je bez previše respekta u utakmicu, u početku je povukao onaj najiskusniji Roko Leni Ukić i pokazao suigračima da se može igrati protiv ovog protivnika. S tim dobrim ulaskom u susret Cedevita je imala u dva navrata plus šest u prvoj četvrtini, Ukić i Bilan stvarali su najviše problema domaćinu, ali počela se polako i Unicaja buditi i početkom druge dionice preuzela je vodstvo.

Ryan Toolson i Vladimir Golubović bili su gotovo nezaustavljivi i upravo oni su kreirali preokret i odveli Unicaju do 35:29. Bilo je vrlo važno ne dopustiti Unicaji da se tu odvoji, a da Cedevita potone i kao spas došla je trica Zubčića koja je posve vratila Cedevitu u utakmicu.

Na poluvremenu je bilo 44:41 za domaćina , u trećoj dionici nije bilo većih odvajanja i s tom potpuno ravnopravnom igrom nastavilo se sve do posljednji tri minute. Do tada je Cedevita držala Unicaju "na oku", prednost nije prelazila pet poena razlike, a onda su krenuli problemi.

Unicaja je dodatno podignula agresivnost u obrani i Cedevita je puno teže završavala akcije na željeni na čin. Na drugoj strani nije dobro gradila obrambeni skok i sve je to u konačnici kažnjeno. Kada je domaćin probio tu granicu od pet poena, poveo sa 78:71, mirno je otišao do pobjede.

Ryan Toolson susret je završio s 19 poena , a Mindaugas Kuzminskas dodao je 14 dok je na drugoj strani Miro Bilan ubacio 21 poen uz osam skokova, a Roko Leni Ukić dodao je 15 poena, devet asistencija i šest skokova. Lijepa vijest je i deset poena mladog Marka Arapovića.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

CSKA Moskva95:66Alba Berlin
Limoges73:79Maccabi Tel Aviv
Unicaja Málaga82:73Cedevita
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren22.11.2014. u 00:54
    Yup, gledah tekmu i apsolutno se slažem. Šteta, bili su blizu. Arapović je odradio par odličnih napada.
    Zdren
  • Obrisan korisnik21.11.2014. u 23:18
    u posljednjih pet minuta ni jedan obrambeni skok nisu uzeli, a ukićeve diktatorske pokušaje za tricu da ne spominjem
    Obrisan korisnik