Liga prvakinja - Skupina C, 6. kolo, 23.11.2014, 13:40 h
Viborg
Viborg 29:24 Lokomotiva

Smajlagićeve igračice porazom od danskog Viborga završile nastup u Ligi prvakinja

Marija Pastuović • nedjelja, 23.11.2014.
Smajlagićeve igračice porazom od danskog Viborga završile nastup u Ligi prvakinja
Foto: FaH

Lokomotiva je na gostovanju kod danskog Viborga poražena rezultatom 29:24. Iako je Irfan Smajlagić najavljivao je dolazak po pozitivan rezultat koji je bio potreban njegovim igračicama za nastavak natjecanja. Unatoč vrlo dobro odigranom prvom poluvremenu koji je završen minimalnom prednošću gostujuće momčadi, uslijedio je preokret Dankinja za četvrto ovosezonsko slavlje.

HK Viborg - RK Lokomotiva Zagreb 29:24 (11:12)

6. kolo Lige prvakinja

Viborg, Viborg Stadionhal, gledatelja: 1200

Sutkinje: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (Francuska)

Lokomotiva: Jelčić, Razum; Smiljanić, Grubišić, Božović, Ježić 5, Hrbkova, Kožnjak 3, Rajović 2, Irman, Horvat 1, Benko 1, Bašić 8, Havić, Milić 4
Trener: Irfan Smajlagić

Viborg HK A/S: Masson De Souza, Poulsen; Skov 7, Mikkelsen, Gravholt, Gullden 7, Andreassen, Lyksborg 5, Fisker 4, Burgaard 6, Larsen
Trener: Christian Dalmose

Sedmerci: Lokomotiva: -; Györi: 2/3

Isključenja: Lokomotiva: 12 minuta; Viborg: 2 minute

Imperativ pozitivnog ishoda koji je bio nametnut zagrebačkoj ekipi nije bio dostižan ovaj put. Dva različita lica pokazala je Lokomotiva ove nedjelje u Danskoj, strpljivu igru koja je rezultirala vodstvom nakon trideset minuta, a rješenje za odličnu igru trostrukih europskih prvakinja koja je donijela preokret, nisu uspjele pronaći u drugom poluvremenu.

Raspoložena Sonja Bašić otvorila je utakmicu pogotkom za početno vodstvo Lokosica koje nisu protivnicama dopuštale više od izjednačenja. U 16. minuti susreta prvi sedmerac na utakmici izvela je Isabelle Gullden, ali nije bila precizna, što na drugoj stranici koriste Smajlagićeve igračice za odlazak na dva razlike golom Sonje Bašić. Trener Christian Dalmose napravio je dobar potez promjenom vratarke. Umjesto Chane Masson koja je startala, ušla je Rikke Poulsen koja je, ispostavit će se, svojoj ekipi dala dodatan vjetar u leđa. Ipak, Lokomotiva je, unatoč tri isključenja, uspjela zadržati vodstvo i na odmor otići s minimalnom prednošću 12:11.

U nastavku domaće igračice bilježe prelazak u vodstvo u 34. minuti susreta, a nekoliko trenutaka kasnije, nakon obrane Poulsen, Louise Burgaard postavlja rezultat 15:13. Gostujuća ekipa zaredala je pogreške, domaća ekipa lakoćom je postizala brze golova, dok to nije polazilo za rukom njihovim protivnicama. U pet minuta drugog poluvremena postigle su samo jedan, a primile četiri zgoditka i Smajlagić je pozvao minutu odmora.

Držale su Dankinje i dalje razliku, ne dopustivši Lokomotivi izjednačenje, a u 37. minuti na golu gošći našla se Marina Razum, međutim željena reakcija je izostala. Pokušavale su hrvatske igračice uhvatiti priključak, ali igra Viborga bila je sigurna, čvrsta i efikasna, razlika se povećavala, a vremena je bilo sve manje. Zagrebačka ekipa nije koristila prilike kako bi značajno smanjila zaostatak, što su na drugoj stranici protivnice kaznile odlaskom na +6, tri minute prije kraja susreta i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Zaslužena pobjeda i treće ovosezonsko slavlje uz potvrdu drugog mjesta u skupini značila je i četvrti poraz Lokomotive. Zagrepčanke su ovim porazom završile nastup u Ligi prvaka, s dva osvojena boda.

Sonja Bašić predvodila je gostujuće igračice sa sedam postignutih pogodaka.

Liga prvakinja - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Győri Audi ETO KC35:23Sävehof
Viborg29:24Lokomotiva
1Győri Audi ETO KC 6183:127+5612
2Viborg 6162:144+187
3Sävehof 6146:188-423
4Lokomotiva 6132:164-322

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!