Rukomet

Započela “akcija“ Euro: Varaždin dočekao hrvatske rukometašice

Davor Kovačević • utorak, 25.11.2014.
Započela “akcija“ Euro: Varaždin dočekao hrvatske rukometašice
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga u Varaždinu je okupio najbolje hrvatske rukometašice pred kojima je dva tjedna priprema za Europsko prvenstvo kojemu je su domaćini Hrvatska i Mađarska.

Nakon što su prije gotovo mjesec i pol dana hrvatske rukometašice odradile kontrolno okupljanje i u Umagu osvojile Croatia Cup u konkurenciji Poljske, Srbije i Njemačke, stiglo je vrijeme i za drugi i najvažniji dio plana priprema za Europsko prvenstvo.

Izbornik Vladimir Canjuga u ponedjeljak je najprije u Zagrebu okupio samo mali dio reprezentacije koji se kasnije uputio u varaždinsku bazu, a tek bi danas reprezentacija trebala odraditi i prvi kompletni trening.

Popis igračica za EP

1. Jelena Grubišić (Györ)
2. Marta Žderić (Budućnost)
3. Ivana Jelčić (Lokomotiva)
4. Maja Zebić (Vardar)
5. Tea Grubišić (Lokomotiva)
6. Aneta Benko (Lokomotiva)
7. Anita Gaće (Dinamo Volgograd)
8. Vesna Milanović-Litre (Györ)
9. Dragica Džono (Podravka Vegeta)
10. Katarina Ježić (Lokomotiva)
11. Andrea Penezić (Vardar)
12. Ćamila Mičijević (Zamet)
13. Miranda Tatari (Podravka Vegeta)
14. Maja Kožnjak (Lokomotiva)
15. Kristina Elez (Podravka Vegeta)
16. Sonja Bašić (Lokomotiva)
17. Žana Marić (Bietigheim)
18. Lidija Horvat (Lokomotiva)

”Okupili smo se ovog ponedjeljka jer je Podravka putovala cijelu noć iz Crne Gore, Lokomotiva se tek popodne vratila iz Danske tako da ćemo pravi ozbiljni trening imat ćemo u utorak. U ponedjeljak smo odradili trening s osam igračica koje ćemo uvesti u program regeneracije i prevencije za ono što nas čeka. Uvjeti su dobro poznati i odlični u Areni Varaždin koja nam je bila domaćin za Svjetsko prvenstvo u Brazilu kada smo igrali protiv Srbije”, započeo je Canjuga, a prenosi Hrvatski rukometni savez.

Iako kompletna, reprezentacija nije i sasvim zdrava. Nekoliko igračica ima problema s ozljedama, a puno vremena za čekanje nema. 18 igračica je na užem popisu, a ukoliko bude nepredviđenih problema, uskočiti mogu igračice sa šireg popisa.

”Miranda Tatari na utakmici protiv Budućnosti je pala na kuk i malo ga povrijedila, a znamo da je tu imala ozljedu već od prije. Grubišić ima problema s koljenom kojeg je operirala, Martu Žderić i dalje muči zglob, dok je Andrea Penezić dobila udarac po rebrima u Njemačkoj, stoga ovaj prvi tjedan priprema moramo iskoristiti da zaliječimo rane i odmorimo ekipu. Uz sve to moramo polako početi i dizati fizičku pripremu jer nas već za dva tjedna čeka prva utakmica”, nastavio je izbornik.

Prije nego što Hrvatska u Varaždinu 7. prosinca otvori Europsko prvenstvo protiv Švedske (u skupini su još Nizozemska i Njemačka), reprezentacija Crne Gore poslužit će kao generalna proba pred početak natjecanja. Utakmica je zakazana za četiri dana, odnosno 29. studenog u varaždinskoj Areni.

”Pozivam sve da nas dođu u što većem broju podržati, da napune dvoranu i da se cure osjećaju kao doma te da ostvarimo odličan rezultat”, zaključio je Canjuga.

Canjuga zadovoljan bazom

Za svoju bazu prvog dijela EP-a Hrvatska je izabrala Varaždin, a izbornik Canjuga nije mogao sakriti oduševljenje: “Prije svega sretan sam iz više razloga, naime, kao Ivančanin tu sam u Varaždinu što je ipak moj kraj. Bio sam trener u Varaždinu i srednju školu sam ovdje završio, stoga sam vrlo sretan što ću imati tu čast da vodim reprezentaciju na Europskom prvenstvu upravo u Varaždinu. Izabrali smo hotel La'Gus jer je malo izoliraniji zbog pritiska za koji želimo da bude što manji na cure i da nema svakodnevnog povlačenja za rukav igračica. Nadam se da će to biti jedna homeostaza koja će na kraju dati dobar rezultat”.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!