Rukomet

Nesretni Lacković propušta SP u Kataru: "Izgleda da je ova sezona za mene završila"

Davor Kovačević • ponedjeljak, 24.11.2014.
Nesretni Lacković propušta SP u Kataru: "Izgleda da je ova sezona za mene završila"
Foto: FaH

U sedmoj minuti susreta Lige prvaka Veszprema i Vardara hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković doživio je tešku ozljedu Ahilove tetive koja će ga udaljiti sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru početkom sljedeće godine, a vjerojatno i do kraja tekuće sezone.

Blaženko Lacković baš nema sreće s ozljedama uoči velikih natjecanja. Haubica iz Marofa vjerojatno se ni sam ne sjeća kada je posljednji put potpuno zdrav odradio reprezentativne pripreme uoči nekog natjecanja i jednako tako isto odradio zdrav do kraja.

Najnovija ozljeda nesretnog Laca stigla je subotu u utakmici Lige prvaka njegovog Vardara u Mađarskoj protiv Veszprema. Kobna je bila sedma minuta, Lacković se jednom napadu spremao primiti loptu, ali noga ja zapela, Lac je pao, uhvatio se za glavu, bilo je jasno...Igrači i fizioterapeuti su ga iznijeli s parketa.

“Pukla je Ahilova tetiva, desna noga i, nažalost, sad moram čim prije to operirati tako da ću sutra ujutro u bolnici napraviti operativni zahvat i vidjet ćemo što će biti nakon operacije, ali izgleda da je ova sezona za mene završila“, u razgovoru za HRT rekao je pesimistični Lacković koji je isti dan iz Veszprema prebačen u Zagreb.

Lacković će uskoro napuniti 34 godine, na početku ove godine propustio je Europsko prvenstvo u Danskoj, a izbornik Slavko Goluža rekao je da Lackovića više nije mogao čekati da se oporavi i da mora uigravati momčad, a tada je koljeno bilo bolno. Puknuće Ahilove tetive iznimno je teška ozljeda, u Lacovom medicinskom kartonu sigurno i najteža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2014. u 21:38
    Kad bi se uzimao kriterij da u Hrvatskoj reprezentaciji igraju igrači koji igraju u najboljim europskim klubovima, niti jedan igrač Zagreba, izuzev Horvata nebi bio niti blizu A vrste, jer Zagreb odavno već nije veliki faktor na europskoj sceni, ali svake godine se na popisu nađe 6 7 Zagrebaša, od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10824.11.2014. u 23:38
    Na drugoj strani, materijal koji imamo nije tako loš, kaj ne? Imena su poznata, dečki igraju po najboljim klubovima Evrope. Treba to posložiti, bome treba znanje na klupi...
    narada108
  • ZooM24.11.2014. u 20:24
    Još je jedino Vori ostao od zlatne generacije, brzo je vrijeme prošlo.
    ZooM
  • sportoz24.11.2014. u 20:10
    Brz oporavak! Što se SP tiče, bojim se da bi ga propustio i da se nije ozlijedio.
    sportoz
  • ZZ Top24.11.2014. u 20:10
    Lacković je završio sa reprezentacijom, bez obzira na ovu ozljedu, kao i Vuković. Gobac je to odavno odlučio.
    ZZ Top