Rukomet

U skupini prijete HSV Hamburg, Füchse i Skjern: “Tko god dođe, dobro je došao“

Davor Kovačević • ponedjeljak, 01.12.2014.
U skupini prijete HSV Hamburg, Füchse i Skjern: “Tko god dođe, dobro je došao“

Rukometaši Nexea ostvarili su povijesni uspjeh kluba i plasirali se u Europu. U EHF kupu bit će u konkurenciji 16 klubova, a u u Našicama ističu da će im biti užitak natjecati se s odličnim europskim klubovima.

Više od pola stoljeća RK Nexe je čekao ovakav uspjeh, uspjeh koji će ostati upisan u povijesnim knjigama našičkog kluba. Još 1959. godine osnovan je ondašnji RK Partizan, a 55 godina kasnije Nexe će postati dio rukometne Europe i tako nakon brojnih i ustaljenih titula viceprvaka Hrvatske ostvariti svoj najveći rezultat.

Sudionici EHF kupa

Sudionici EHF kupa:
Füchse Berlin (Njemačka)
Skjern (Danska)
HSV Hamburg (Njemačka)
Holstebro (Danska)
Balatonfuredi (Mađarska)
Granollers (Španjolska)
Haslum (Norveška)
Porto (Portugal)
Nexe Našice (Hrvatska)
Winterthur (Švicarska)
Constanta (Rumunjska)
St. Petersburg (Rusija)
Gorenje Velenje (Slovenija)
Vojvodina (Srbija)
Melsungen (Njemačka)
Guif (Švedska)

Ne samo da im je to prvi put pošlo za rukom, već su Našičani postali prvi hrvatski klub koji će igrati u EHF kupu. Natjecanje je to po kvaliteti odmah do Lige prvaka, a u njemu će se natjecati čak 16 klubova, među njima čak i jedan HSV Hamburg.

“Mislim da je velika stvar što imamo klub u skupini EHF kupa. To je dobro za nas i za hrvatski rukomet u cjelini. I još bolje vidjeti da smo Zagreb i mi konkurentni u Europi. To nešto znači“, započeo je za Sportske novosti jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh Našičana, profesor Zdenko Kordi.

Iako je proteklih godina možda imao i bolju i iskusniju momčad, Nexeu se sada sve poklopilo. Prijašnjih godina više sreće imali su Magdeburg i Ademar Leon, protiv rumunjske Turde je sve naplaćeno.

“Uspjeli smo možda s najmlađom momčadi ikada posljednjih godina. Nekako smo svi očekivali da će doći taj trenutak, ali je trajalo. Na sreću, sve se vratilo, poklopilo, nismo ispustili priliku“, nastavio je trener Našičana.

Protiv Turde se 15 razlike ostvarenih u prvom susretu nije moglo ispustiti, stoga uzvrat i poraz u Rumunjskoj nije bio bolan. Po završetku utakmice našički rukometaši su skakali od sreće i proslavili zajedno sa svojim navijačima. Uostalom, Nexe je bio i oslabljen, nastupio je bez četvorice važnih igrača. Znatan je to hendikep.

“Nakon +15 bilo je jako teško motivirati momčad za uzvrat. Uz to, dug je bio put autobusom pa smo na to sve bili bez Jurjevića i Nuića, a nismo koristili ni Mrđenovića i Crnića. Domaćin je odigrao bolje nego u prvom susretu u Našicama, pokušali su sve, ali smo kontrolirali utakmicu i naš konačni uspjeh nije ni u jednom trenutku došao u pitanje“, istaknuo je Kordi.

Pred Našičanima su sada slatke brige. U četvrtak je bečki ždrijeb, isti onaj koji se prije mjesec dana smilovao Našičanima podarivši im Rumunje. Prijete Hamburg, Füchse Berlin, Skjern s danskim reprezentativcima...

“Iskreno, sada je sve lako i bit će užitak natjecati se s odličnim europskim sastavima. Želja nemamo, a tko god dođe dobro je došao“, govori bezbrižni Kordi koji još uvijek ne zna gdje će Našičani biti domaćini, iako je realnije da će to biti u SEHA bazi, u Osijeku: “Ne znamo još gdje ćemo biti domaćini, za skupinu EHF kupa vrijede stroža pravila, tako da još čekamo konačnu odluku. No, definitivno se nadam da će gledatelji prepoznati kvalitetu ovih utakmica i ako možda po nekima mi ne zaslužujemo, onda sigurno naši suparnici zaslužuju veći odaziv”.

Ono što bi Nexeu moglo stvarati probleme je igranje na četiri fronta. Igrači nisu naviknuti na takav ritam, SEHA liga je u jeku, uskoro će domaće prvenstvo i Kup, a sada i Europa. Poneko pojačanje dobro bi došlo Našičanima.

“Taj ritam će biti nešto novo za nas. Imamo vremena u prosincu promisliti o proširenju kadra jer to se nekako čini kao nužnost da bismo izdržali ritam koji nas očekuje. To naravno ne znači da smo do sada nezadovoljni prikazanim, nego samo planiramo ambiciozno se nositi s protivnicima. Tu treba biti oprezan u procjenama. Pratimo neke igrače i očekujem da u drugi dio sezone uđemo jači“, zaključio je našički strateg.

Foto: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!