Rukomet

Penezić: "Same smo krive za poraz", Canjuga: "Onoga što nas je krasilo, nije bilo"

Jelena Bagarić • utorak, 09.12.2014.
Penezić: "Same smo krive za poraz", Canjuga: "Onoga što nas je krasilo, nije bilo"
Foto: FaH

Rukometašice pretrpjele su poraz na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva. Bolja je rezultatom 30:28 (17:17) bila Švedska. Hrvatice nakon utakmice nisu imale čime biti zadovoljne, a glavni problem vide u loše odigranoj obrani.

Hrvatska nije otvorila Europsko prvenstvo na način na koji je to očekivala. Švedska je u prvom susretu odnijela dva boda, a Hrvatsku ostavila praznih ruku. Nezadovoljstvo je obilježilo kompletnu ekipu. „Mislim da smo loše otvorile utakmicu i same smo si krive za poraz. Švedska nas nije iznenadila, dobro smo ih izanalizirale i dobro smo se pripremile, ali zakazale smo definitivno u obrani i nedostajalo je čvrstoće i agresivnosti“, rekla je ponajbolja Hrvatica u ovoj utakmici Andrea Penezić

Sličnog razmišljanja bila je i kapetanica Miranda Tatari koja smatra da je i nervoza odigrala ulogu: “ Nije išlo onako kako smo planirale. Nismo odigrale obranu na onom nivou kojem smo trebale, a to je trebalo biti naše najjače oružje. Niti u napadu nismo bile raznovrsne kao što smo bile ranije. Pripisujem to sve jednoj određenoj nervozi i impresiji od otvaranje i svega. Ništa, prva je utakmica, probijen je led, nažalost na negativan način. Da je bila pobjeda sigurno bi bilo lakše, ali glave gore, tek je početak prvenstva“, rekla je Tatari.

Kao i Penezić, Tatari je istaknula lošu obranu: “ One su odigrale sve što smo mi očekivale da hoće, no jednostavno smo 'zakiksali' u onom dijelu gdje smo trebali biti najjači a to je obrana. „

Izbornik Vladimir Canjuga dijeli mišljenje svojih igračica i upravo obranu ističe kao lošu stvar iz ove utakmice: “Ono što nas je krasilo da nam Crna Gora, Poljska i Srbija zabiju po deset golova, danas toga nije bilo. Nije bilo onoga onog borbenog dijela utakmice koji je ova publika zaslužila. Trebalo je zaista izaći iz ove utakmice krvavih koljena. Tri četiri puta smo uspijevali izjednačiti, ali imali smo čini mi se 13 tehničkih grešaka. Kad smo se i vratili one su uspijevale prebrojati ili izboriti sedmerac“, izjavio je nakon utakmice Canjuga.

Tvrdi, kako nade u polufinale još nisu izgubljene: “ Mi kao domaćini moramo željeti polufinale jer bi bilo glupo da smo rekli da želimo sedmo mjesto. Ja još uvijek vjerujem da to možemo napraviti i potruditi ćemo se da to i opravdamo.“

“Trebamo zaboravit na ovu utakmicu. Nema se što više tu plakati za porazom. Imamo dvije bitne utakmice i moramo ih pobijediti. Njemice su isto danas izgubile i biti će to teška utakmica. Trebamo se sada odmoriti i regenerirati i pripremiti za drugu utakmicu“ izjavila je za kraj Penezić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 20:25
    Ova repka je bolja od jadnih rezultata koje postiže. Dakle, mijenjati izbornika.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 16:00
    Treba pobijediti ostale dvije ili profesor mora dobiti otkaz od gopca koji ga i drzi,sumrak rukometa,pogotovo zenskog!
    Obrisan korisnik
  • Perfect09.12.2014. u 15:09
    Ako ste same krive za poraz, onda nekima od vas tu nije mjesto, jer se ta rečenica ponavlja prečesto kao razlog, a za to je krivo čelništvo reprezentacije. A trenera neću ni pominjat.
    Perfect