Nogomet

Bugarska policija ispituje i bivše reprezentativce zbog sumnje u namještanje utakmica

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.12.2014.
Bugarska policija ispituje i bivše reprezentativce zbog sumnje u namještanje utakmica
Foto: Dejan Popek

Novi kladioničarski skandal izbio je u Bugarskoj gdje je pokrenuta široka istraga po pitanju namještanja utakmica domaćeg prvenstva. Pod istragom se nalazi veći broj igrača, a neki od bivših reprezentativaca bili su na ispitivanju u policiji...

Ministarstvo unutarnjih poslova Bugarske vrši istragu po pitanju namještanja susreta bugarskog nogometnog prvenstva. U priopćenju koje je jučer poslano, bugarski ministar unutarnjih poslova potvrdio je akciju.

"Posebna policijska akcija pokrenuta je nakon što smo dobili signale da su namještane utakmice u Sofiji i još nekim mjestima. Operaciju provodimo s našim međunarodnim partnerima i s istražiteljima koji preuzimaju slučaj", stoji u priopćenju.

Sa svime je upoznat i Bugarski nogometni savez, a policija odbija potvrditi o koliko je susreta riječ i koje su osobe pod istragom.

Igrač sredine terena Lokomotiva iz Sofije Ivo Ivanov za Reuters je potvrdio da je bio na ispitivanju te da su tamo viđena i dvojica bivših reprezentativaca Martin Kamburov i Aleksandar Tunčev.

"Pitali su me jesam li dobio ikakve ponude za namještanje utakmica i imam li ikakvih informacija o tome. Ne brinem se, nisam umiješan u takve radnje, znam da je akcija opširna i da će mnogi biti na ispitivanju. Ne mogu više reći jer akcija traje, a u policiji su bili i Tunčev i Kamburov", tvrdi Ivanov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!