Nogomet

Video: Bilićev Bešiktaš preko Tottenhama dohvatio prvo mjesto u skupini

Davor Kovačević • četvrtak, 11.12.2014.
Video: Bilićev Bešiktaš preko Tottenhama dohvatio prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

U skupinama A, B i C riješene su i posljednje dvojbe oko putnika za 1/16 finala Europske lige, a većih iznenađenja nije bilo. U ogledu za prvo mjesto skupine C Bilićev Bešiktaš minimalnom je pobjedom svladao Tottenham.

Skupina A

Borussia (M) – Zurich 3:0

Jedan bod bio je dovoljan Borussiji Moechengladbach protiv Züricha za siguran prolazak u 1/16 finala Eurolige, a Nijemci su sa sva tri na kraju osigurali i prvo mjesto. Zürich je u Njemačkoj tražio pobjedu za prolazak, ali otišao je s tri komada u mreži.

Zürich je netaknute mreže izdržao pola sata. U 31. minuti Hermann je doveo domaćine u vodstvo, a onda je njemačka momčad u drugom poluvremenu u petominutom showu Branimira Hrgote riješila sve dvojbe. Hrgota je pogodio u 59. za 2:0, a potom i u 64. minuti za konačnih 3:0.

Apollon – Villareal 0:2

Činjenica da ovise sami o sebi i da imaju nemotiviranog suparnika nogometašima Villareala je svakako išla na ruku uoči važnog gostovanja na Cipru. I da nije pobijedio s 2:0, rezultat iz Njemačke bi Španjolce odveo u drugi krug.

Apollon je svoje šanse izgubio davno, a protiv Villareala se nisu previše trgali. Villareal je u u prvom poluvremenu razmaku od pet minuta zabio dva gola i tako je ostalo do kraja, a strijelci su bili Moreno i Vietto.

Skupina B

Kopenhagen – Torino 1:5

Ni činjenica da ih je jedan bod vodio dalje nije spriječila nogometaše Torina na “petardom“ počaste Kopenhagen usred Danske. Danska momčad je ostala bez šansi za prolazak, ali i bez dva igrača manje u deset minuta što je bio uzrok visokog poraza.

Amartey je već u šestoj minuti doveo domaćine u vodstvo, a u 15. je poravnao Martinez. Ključni trenuci dogodili su se u 30. i 40. minuti. Najprije je Antonsson dobio crveni karton, pa je njegov primjer slijedio i Jorgensen. Amauri je tri minute prije kraja pogodio s bijele točke za preokret, a u nastavku su u samo šest minuta mrežu Kopenhagena napunili Martinez, Darmian i Silva.

Club Brugge – Helsinki 2:1

Helsinki uoči posljednjeg kola nije ovisio sam o sebi. Da bi vidjeli proljeće u Europi potrebna im je bila pobjeda u Belgiji, ali i istovremena pobjeda Kopenhagena protiv Torina, no na kraju za Fince nije ispunjen ni jedan uvjet.

Club Brugge je na koncu s tri boda osigurao prvo mjesto i nešto povoljniji ždrijeb, a u 28. minuti tome ih je približio Gedoz iz kaznenog udarca, no stvari je na početak u 51. vratio Kandji. Ipak pred sam kraj, u 88., slavlje domaćinu osigurao je Refaelov.

Skupina C

Bešiktaš – Tottenham 1:0

I prije posljednjeg kola stvari su u skupini C bile jasne što se tiče putnika u 1/16 finala Eurolige, a preostala je tek dvojba oko pobjednika skupine. Na kraju će s čelne pozicije u nastavak natjecanja krenuti Bešiktaš koji je u izravnom obračunu s minimalnih 1:0 svladao Tottenham.

Ključni trenutak utakmice zbio se u 59. minuti. Jednu dugu loptu Sahan je više sretno, nego namjerno proslijedio prema Tosunu koji je nekako ugurao loptu u gol, a Bilićevi nogometaši uspjeli su prednost sačuvati do kraja.

Partizan – Asteras 0:0

Utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja igrala se u Beogradu, a rezultat je takav bio i na kraju. Nikakav. Istina, Partizan je imao malo veću motivaciju, budući da je tražio svoju prvu pobjedu ove sezone u Europskoj ligi, no gledatelji Beogradu nisu dočekali prvu pobjedu svojih ljubimaca kao što nisu vidjeli ni jedan pogodak u 90 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 10:45
    Slaven Bilićanstveni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 00:04
    Ma to je Slaven Veličanstveni!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2014. u 22:26
    Bravo Slavene, sretno u nastavku natjecanja.
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez11.12.2014. u 22:16
    Maestralno,bogovito...Bez Demba Be,najvaznijeg igraca pobjedit ekipu koja u ovom natjecanju,u ovoj fazi nikad u povijesti nije dozivila poraz..
    PosedarskiVitez