Rukomet

Srbija ispala u Osijeku, Švedska napunila mrežu Njemačke

Borna Rupnik • petak, 12.12.2014.
Srbija ispala u Osijeku, Švedska napunila mrežu Njemačke
Foto: EPA

Nakon petka navečer poznate su sve zemlje sudionice drugog kruga Europskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Osim pobjede Hrvatske nad Nizozemskom, u Varaždinu je Švedska s visokih 39:32 svladala Njemačku te s pet bodova osvojila prvo mjesto u skupini.

U Osijeku je maksimalna bila Francuska, koja je svladala Crnogorke 24:20, dok je iznenađujuće ispala reprezentacija Srbije. Iako je imala 11:6 na poluvremenu, Srbija je na kraju izgubila od Slovačke 23:21, što joj je bio treći poraz na turniru.

Tako će u Areni u Zagrebu nastupiti Francuska (4), Švedska (3), Nizozemska (3), Crna Gora (2), Slovačka (0) i Njemačka (0).

U Debrecenu će se za polufinale boriti Norveška (4), Španjolska (4), Mađarska (2), Danska (1), Rumunjska (1), i Poljska (0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils13.12.2014. u 08:25
    varaždin nije ponudio pravu domaćinsku atmosferu..bilo bi bolje da se igralo u osijeku ili zadru..,ali zar to može biti izlika za neuspjeh na prvenstvu
    crodevils
  • Bestija_ST13.12.2014. u 00:28
    hahah how yes no, mi smo tate za navijanje profesori za region kako se navija i stvara atmosfera. Jedino sta smo mi prosli tu sportsku euforiju dok oni jos nisu ali kad triba uvik ce se napravit bolja atmosfera.rukomet i kosarka nisu sportovi za divljacko navijanje. srbi su to tu prenili jer im je... [više na forumu]
    Bestija_ST
  • Obrisan korisnik13.12.2014. u 00:08
    usporedi atmosferu u kojoj je srbija igrala sp prošle godine i usporedi ovu varaždinsku usporedi asmosferu zvezde u euroligi i u usporedi atmosferu cedevite u euroligi jednostavno, srbi su veći fanatici za sport, napune dvoranu uvijek i što je najvažnije navijaju tako da su igrač više i da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz12.12.2014. u 23:42
    Kako muška tako ni ženska reprezentacija Srbije nema vrhunsku kvalitetu, ali će na domaćem terenu ipak uzeti medalju. Zašto je Hrvatska jedina reprezentacija kojoj je domaći teren hendikep nemam objašnjenje.
    sportoz