Košarka

Šarić i Bender u konkurenciji za najboljeg mladog igrača ove godine u izboru Fibe

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.12.2014.
Šarić i Bender u konkurenciji za najboljeg mladog igrača ove godine u izboru Fibe
Foto: EPA

Europski ogranak Fibe objavio je kandidate i kandidatkinje za najbolje u ovoj godini. U konkurenciji za najboljeg mladog igrača nalaze se i Dario Šarić i Dragan Bender...

FIBA Europe i ove godine bira najboljeg košarkaša i košarkašicu Europe te najboljeg mladog i mladu igračicu. U konkurenciji za najboljeg mladog igrača naslov brani Dario Šarić koji je i ove godine u izboru, a društvo mu pravi Dragan Bender.

Šarić je prvi favorit za osvajanje titule najboljeg, a osim njega i Bendera u izboru se nalaze i Bugarin iz Arisa Aleksandar Vezenkov, Šarićev suigrač iz Efesa Cedi Osman, mladi Litavac Domantas Sabonis, Federico Mussini iz Reggio Emilije, glavni Šarićev konkurent Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa, bivši igrač Cedevite i Zadra Jusuf Nurkić, Stefan Peno iz Barcelone te Ukrajinac Svjatoslav Mihaljuk.

Glasovanje na Fibinoj stranici započelo je danas, a trajat će do 16. siječnja.

U konkurenciji za najboljeg košarkaša Europe nalaze se Alessandro Gentile iz Armanija, Bogdan Bogdanović iz Fenerbahčea, Boris Diaw iz San Antonio Spursa, Dirk Nowitzki iz Dallas Mavericksa, Goran Dragić iz Phoenix Sunsa, Jonas Valančiunas iz Toronto Raptorsa, Miloš Teodosić iz CSKA, Pau Gasol, član Chicago Bullsa, Sergio Rodriguez iz madridskog Reala te branitelj naslova Tony Parker iz San Antonio Spursa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zli Jogurt16.12.2014. u 15:43
    http://www.fibaeurope.com/cid_vnPObrlNGXoyO9yRvHvd83.html
    Zli Jogurt
  • pikepiletina16.12.2014. u 11:58
    može link? hvala
    pikepiletina
  • raz_bojnik16.12.2014. u 00:09
    U cibonu dolaze samo oni koji su spremni potpisati na ČETIRI godine. Izraelska liga je bliža A1 nego aba ligi.
    raz_bojnik
  • anetisi15.12.2014. u 23:19
    volio bih vidjeti bendera iduće sezone na posudbi u ciboni..zasigurno je aba liga jača od ove lige gdje sad igra, a usudio bih se reći da je jača i od izraelske prve lige..
    anetisi
  • canastra15.12.2014. u 22:40
    ja sam svoju dužnost obavio sad je red da i vi pomognete Dariju da ponovno postane najbolji mladi igrač Europe 1.Šarić 2.Bender 3.Nurkić
    canastra