Košarka

Astana s drugog mjesta u sljedeću fazu natjecanja, solidan nastup Lukše Andrića

Branimir Korać • utorak, 16.12.2014.
Astana s drugog mjesta u sljedeću fazu natjecanja, solidan nastup Lukše Andrića
Foto: Davor Sajko

U posljednjem kolu grupne faze natjecanja u Eurochallenge kupu Astana je ugostila momčad Saratova i upisala pobjedu 75:73. Ipak, to nije bilo dovoljno za preuzimanje prvog mjesta koje je pripalo Saratovu...

Posljednje kolo u skupini Eurochallenge kupa donijelo je i odluku p prvom mjestu u skupini D. Izravni dvoboj između Astane i Saratova potvrdio je prvo mjesto momčadi Avtodora.

Prvi dvoboj ova dva protivnika završen je pobjedom Saratova od osam poena razlike, Astana je bila bolja u drugom susretu, ali s nedovoljnih 75:73.

Saratov je bolje zatvorio prvo poluvrijeme, tu je stekao ključnu prednost i dobra igra Astane u završnici bila je dovoljna tek za pobjedu, ali ne i za potrebnih plus devet.

Odličnu utakmicu u domaćem sastavu odradio je J'Covan Brown s 27 poena (11/21) dok je Lukša Andrić za 23 minute ubacio deset poena (3/6) i uhvatio sedam skokova. Kod Saratova po 15 poena upisali su Jeremy Chappell (6/13) i Travis Peterson (6/12, 12 skokova). Kiril Fesenko dodao je 11 poena (4/9) i 11 skokova.

Eurochallenge, šesto kolo, skupina D:
Astana - Avtodor Saratov 75:73

Ljestvica:
1. Avtodor Saratov 5-1
2. Astana 5-1
3. Tofas 1-4
4. CSM Oradea 0-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!