Nogomet

FIFPro uputio poruku igračima: "Ne dolazite u Srbiju, nema garancije da ćete biti plaćeni"

Branimir Korać • srijeda, 17.12.2014.
FIFPro uputio poruku igračima: "Ne dolazite u Srbiju, nema garancije da ćete biti plaćeni"
Foto: Kristijan Komarica

Udruga profesionalnih nogometaša FIFPro i Sindikat profesionalnih nogometaša Nezavisnost uputili su upozorenje na vrlo tešku situaciju u srpskom nogometu te su poručili igračima da ne dolaze i potpisuju ugovore za srpske klubove...

"Krasnu reklamu" dobio je srpski nogomet nakon istupa ljudi iz FIFPro i Nezavisnosti. Oni su poručili stranim nogometašima da ne dolaze u Srbiju i potpisuju ugovore sa srpskim klubovima jer im nitko ne garantira da će biti plaćeni.

"Nije nam drago što moramo to učiniti, ali naša je dužnost zaštititi igrače. Nogometaši nisu plaćeni mjesecima i nalaze se u ozbiljnim financijskim problemima. Klubovi su na granici bankrota, a osim toga dobio sam i informacije da jedan od klubova ne štiti osnovna prava igrača i čak dopušta huliganima da prijete igračima", poručio je glavni tajnik FIFPro Theo van Seggelen.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Mirko Poledica potvrdio je incidente i da je Nezavisnost ponudila igračima Radničkog iz Kragujevca koji je u najtežoj situaciji, jednokratne isplate po 200 eura.

"Postoje igrači koji nemaju novac za mlijeko. Jedan igrač stigao je u Radnički u kolovozu i od tada je primio samo tisuću eura. To nije dovoljno za pokriti životne potrebe, Srbija je skupa zemlja. Naša pomoć nije rješenje, postoje brojni klubovi s velikim problemima i ne možemo plaćati sve igrače", tvrdi Poledica.

Posebno dramatično bilo je početkom prosinca u Radničkom gdje su igrači stupili u štrajk,a onda se našli na udaru navijača.

"Posebno je uznemirujuće to što je trener Neško Milovanović doveo navijače u svlačionicu", tvrdi Poledica. Tamo su uslijedile prijetnje, a udarac je zaradio jedan od najiskusnijih igrača Radničkoj jer je istupio i stao u obranu mlađih suigrača. Epilog je bio odlazak sedmorice igrača iz Radničkog.

Ukupno osam od 16 prvoligaša ima blokirane račune, a 115 slučajeva nalazi se na arbitraži.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stodra17.12.2014. u 20:54
    A kako tu stoj Hrvatska? Prema Brlekovicu i Simicu smo medju najgorima po tom pitanju u svijetu...
    stodra