Nogomet

Santinijevim pogotkom Kortrijk skočio na treće mjesto ljestvice

Niko Rukavina • nedjelja, 21.12.2014.
Santinijevim pogotkom Kortrijk skočio na treće mjesto ljestvice
Foto: FaH

U 20. kolu belgijske Jupiler lige, Ivan Santini je pogotkom u 85. minuti donio Kortrijku vrijedna tri boda na gostovanju kod Lokerena. Ovom pobjedom Santinijev klub skočio je na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Vodeći Club Brugge popodne je svladao do večeras trećeplasirani Genk s visokih 4:1 te je Kortrijku trebala pobjeda na gostovanju kod Lokerena kako bi skočili na treće mjesto. Igrala se 85. minuta kada je Ivan Santini pri rezultatu 1:1 zabio pogodak za vrijedna tri boda svoje momčadi.

U prilično izjednačenoj utakmici poveli su domaćini preko Overmeirea u 14., a izjednačio je Tomašević samo tri minute kasnije. Činilo se da će momčadi podijeliti bodove kada je u u 85. minuti Santini ispratio Mattonijev centaršut i zabio iz blizine za tri boda svoje momčadi.

Santiniju je ovo bio osmi prvenstveni pogodak te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca s četiri gola manje iza vodećeg napadača Mouscrona, Diabyja.

Lokeren je ovom pobjedom skočio na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Trenutno ima 34 boda, tri manje od drugog Anderlechta i sedam manje od vodećeg Club Bruggea.

Napomenimo kako šest najboljih momčadi Jupiler lige nakon regularnog dijela natječu u play-offu u kojem momčadi započinju s prepolovljenim brojem bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2014. u 10:38
    jedan od najboljih hrvatskih napadača, definitivno zasluzuje mjesto u reprezentaciji ispred nekih antitalenata ili isluženih igrača
    Obrisan korisnik