Rukomet

Goluža: „Situacija je takva da od prve utakmice moramo biti u top formi“, Vori: „Najbitnije je da budemo zdravi“

Niko Rukavina • petak, 26.12.2014.
Goluža: „Situacija je takva da od prve utakmice moramo biti u top formi“, Vori: „Najbitnije je da budemo zdravi“
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija danas se okupila u Zagrebu povodom početka priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru od 15. siječnja do 1. veljače iduće godine.

Hrvatski rukometni reprezentativci okupili su se pred zagrebačkim hotelom Panorama od kojeg će se uputiti prema Umagu gdje će odraditi prvu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje sredinom siječnja iduće godine počinje u Kataru.

Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom. Turnir otvara 16. siječnja dvobojem protiv Austrije.

“Svaki dan imat ćemo dva treninga. Željeli bismo iskoristiti lijepo vrijeme kako bismo nakon jutarnjeg trenera dva put mogli trčati na zraku. Za sada su svi ovdje osim Duvnjaka koji će se priključiti 2. siječnja. Onda ćemo raditi na taktici“ rekao je izbornik Hrvatske Slavko Goluža.

Na pripremama Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Srbije. Prvu 9. siječnja u Poreču, a drugu dan kasnije u Rijeci. Rukometni savez Srbije uskočio je u susret nakon što su Mađari bez objašnjenja otkazali dogovorene susrete.

“Situacija je takva da već od prve utakmice moramo biti u top formi. Austrija i Tunis, naša prva dva protivnika, već se pripremaju duže vrijeme stoga moramo biti oprezni. Ne bojimo ih se, ali ih respektiramo“ rekao je Goluža.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca, Igor Vori, izjavio je kako je i dalje pun motiva iako mu je ovo već 15. veliko natjecanje s reprezentacijom. Komentirao je i protivnike u grupi.

“Grupa je varljiva. Svi su opasni, pogotovo BiH i Austrija. Nemaju što izgubiti, a mogu puno toga dobiti. Idemo dan po dan. Naš je cilj drugi krug, a za nešto više bit će nam potreban i faktor sreće. Najbitnije je da svi budemo zdravi, a za dobar rezultat važna je i dobra atmosfera“, rekao je hrvatski pivot.

Sličnog je mišljenja i Vorijev suigrač iz PSG-a, Marko Kopljar: “Samo je važno da ne bude ozljeda. Skupina se možda ne čini teška, ali bit će jako zanimljivih i teških mečeva. Mi smo u ulozi favorita. Trebamo se dobro pripremiti kako bismo sačuvali svježine za drugi krug.

Reprezentacija će u Katar otputovati 13. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ruby26.12.2014. u 20:05
    Bolje se vi bojte Makedonije i Tunisa !
    ruby
  • Ronaldo926.12.2014. u 14:31
    kaj Vori radi u reprezentaciji, kaj nije on prestar za Golužin izbor...
    Ronaldo9