Zimski sportovi

Video: Prvi NHL pogodak Borne Rendulića, Avalanche slavio u produžetku

Željka Jurkas • četvrtak, 01.01.2015.
Video: Prvi NHL pogodak Borne Rendulića, Avalanche slavio u produžetku

Dvadeset i dvije NHL momčadi bile su aktivne na Staru godinu. Penguinsi, Rangersi, Leafsi, Wingsi, Avsi i Sharksi vratili su se pobjedama; Islesi, Starsi, Boltsi, Jacketsi i Flamesi nastavili su s pobjedama, a porazom su godinu završili Oilersi, Ducksi, Wild, Canesi, Devilsi, Flyersi, Sabresi, Jetsi, Panthersi, Bruinsi i Coyotesi...

Dvije momčadi iz New Yorka, Islandersi i Rangersi, istim rezultatom (5:1) slavili su u gostima u Winnipegu, odnosno Sunriseu, Floridi. Obje momčadi uzele su početno vodstvo, a tijek susreta je bio sličan. Rangersi su postigli tri pogotka prije odgovora Panthersa. Prvi gol pred kraj druge trećine dao je pretpostaviti da se domaćini neće predati te su s jačim pritiskom ušli u zadnju trećinu i postigli još jedan pogodak. Sada na svega golu prednosti, Rangersi se zbrajaju i dvije i pol minute kasnije povećavaju vodstvo koje će Dominic Moore svojim drugim pogotkom sezone pred sam istek vremena vratiti na tri gola razlike. U Winnipegu Islandersi su imali nešto izjednačeniji susret u kojem se do sredine zadnje trećine vodstvo vrtjelo oko jednog pogotka, ali pobjeda nije dolazila u pitanje. Četiri boda Ryana Stromea i tri Fransa Nielsena najzaslužniji su za uvjerljivu pobjedu, a Andrew Ladd dvaput je prošao Jaroslava Halaka.

Boltsi su apsolutno dominirali susretom u Buffalu zadržavši Sabrese na jedanaest udaraca na vrata (od čega je samo jedan došao u zadnjih 20 minuta) i time pomogli Andreju Vasilevskiyu u njegovom četvrtom startu ove sezone. Tyler Ennis zabio je jedini pogodak domaćina, za izjednačenje na sredini prve trećine na powerplayju. Nakon toga Tampa preuzima igru i postiže četiri neodgovorena pogotka tijekom iduće dvije trećine, a strijelac njih dva bio je Nikita Kučerov. Pensi su se puno teže od očekivanog vratili u pobjedničku kolonu. Hurricanesi su im bili u gostima te poveli sredinom prve trećine. Chris Kunitz donio je izjednačenje na samom kraju prve i ono se održalo do gotovo samoga isteka vremena. Marc-Andre Fleury bio je odličan na vratima domaćina i pitanje koji bi rezultat bio da nije bio raspoložen, dok je s druge strane leda Cam Ward do ludila dovodio napadače Penguinsa. Pobjednički pogodak pripao je Brandonu Sutteru, a povratnik u momčad Beau Bennett upisao je dvije asistencije.

Leafsi su u TD Gardenu prokockali vodstvo od dva gola razlike u ludoj drugoj trećini u kojoj je zabijeno čak pet golova, da bi na kraju ispravili grešku i u shootoutu u petom krugu pobijedili Bruinse. Jedini gol prve trećine pripada povratniku u momčad Leafsa, Leu Komarovu, a dva od pet u drugoj djelo je specijalnih momčadi. Phil Kessel dostigao je 500 bodova u NHL-u za vodstvo Leafsa od dva gola, da bi David Krejči i Torey Krug poravnali rezultat unutar dvije minute. Nazem Kadri prošao je Tuukku Raska u petom krugu, a Jonathan Bernier obranio je Krejčijev pokušaj.

Na dan kada su produžili vjernost s Nickom Folignom na još šest godina, Columbus je došao do druge pobjede u nizu. Minnesota im je bila u gostima i nakon prvog pogotka na powerplayju u prvoj trećini, zastala u igri do same završnice kada je Sergej Bobrovski bio na mjestu i branio sve pokušaje. Kevin Connauton postigao je svoj peti pogodak sezone za izjednačenje rezultata, a David Savard i Ryan Johansen donijeli su pobjedu u zadnjoj trećini. Dva pogotka Darrena Helma, pred kraj druge i pred kraj zadnje trećine, osigurala su pobjedu Red Wingsa u Joe Louis areni. Devilsi su bili u gostima i njima je pripao prvi pogodak utakmice, ujedno i prvi NHL pogodak Joe Whitneyja, no nakon njega nisu uspijevali napraviti konkretne poteze pred vratima Jimmyja Howarda.

Antti Niemi i Kari Lehtonen došli su do 30. shutouta karijere, prvi u Honda centru, a drugi na domaćem ledu American Airlines centra. Sharksi su gostovali kod Ducksa te su im s dva pogotka Joea Pavelskog zadali prvi poraz u mjesec dana na domaćem ledu. Logan Couture dodao je na samom kraju još jedan gol u praznu mrežu. U momčad Ducksa vratio se Cory Perry nakon deset utakmice (koljeno), no uglavnom je za njega susret bio frustrirajući te je jedan od trojice koji su zaradili isključenje na kraju druge trećine koje je rezultiralo drugim pogotkom gostiju. Joe Thornton izašao je s leda u prvoj trećini nakon udarca Claytona Stonera i nije se vraćao u susret. Coyotesi su bili u gostima kod Starsa i nakon prve trećine bez pogodaka doživjeli potpuni potop u iduće dvije. Dvaput u drugoj i četiri puta u zadnjoj trećini zatresla se mreža Devana Dubnyka za treću pobjedu u nizu Dallasa.

Oilersi su se vratili starim navikama. U Saddledomeu su uzeli početno vodstvo od dva pogotka, ispustili ga, ponovno poveli, da bi dvije minute kasnije susret ponovno došao do izjednačenja koje je odvelo u produžetak i konačnu pobjedu Flamesa. Josh Jooris zabio je svoj deveti pogodak sezone izlaskom s klupe za kažnjene početkom druge minute produžetka. Bitka na začelju, između Flyersa i Avsa u produžetku je otišla na stranu domaćina. Ryan O'Reilly zabio je svoj sedmi pogodak sezone za pobjedu Avsa. Borna Rendulić prvi puta se upisao u strijelce u NHL-u pospremivši dodavanje Gabriela Landeskoga nakon velikog truda uz ogradu. Rendulić je na ledu proveo 11:05 minuta, počevši na četvrtoj liniji da bi u drugoj trećini došao u liniju s Landeskogom i O'Reillyjem.

NHL

Winnipeg Jets – New York Islanders 2:5 (0-1 Strome, 0-2 PPG Nielsen; 1-2 Ladd, 1-3 Nielsen; 2-3 PPG Ladd, 2-4 Lee, 2-5 PPG EN Bailey)

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 1:5 (0-1 Carle, 1-1 PPG Ennis; 1-2 PPG Palat; 1-3 Connolly, 1-4 Kučerov, 1-5 Kučerov)

Florida Panthers – New York Rangers 2:5 (0-1 Kreider; 0-2 Brassard, 0-3 PPG McDonagh, 1-3 Fleischmann; 2-3 PPG Hayes, 2-4 St. Louis, 2-5 Moore)

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 3:4 SO (0-1 Komarov; 1-1 PPG Soderberg, 1-2 van Riemsdyk, 1-3 PPG Kessel, 2-3 Krejči, 3-3 Krug;;; 3-4 Kadri)

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 2:1 (0-1 E. Staal, 1-1 Kunitz;; 2-1 Sutter)

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 3:1 (0-1 PPG Parise; 1-1 Connauton; 2-1 PPG Savard, 3-1 EN Johansen)

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 3:1 (; 0-1 Whitney, 1-1 Helm; 2-1 Zetterberg, 3-1 Helm)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 0:3 (0-1 Pavelski;; 0-2 PPG Pavelski, 0-3 EN Couture)

Dallas Stars – Arizona Coyotes 6:0 (; 1-0 Ritchie, 2-0 Sceviour; 3-0 PPG Benn, 4-0 Eakin, 5-0 Hemsky, 6-0 Garbutt)

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 4:3 OT (0-1 PPG Voraček; 1-1 Guenin, 2-1 Rendulić; 2-2 Lecavalier, 2-3 PPG Giroux, 3-3 PPG Iginla; 4-3 O'Reilly)

Calgary Flames – Edmonton Oilers 4:3 OT (0-1 PPG Fraser; 0-2 Eberle, 1-2 PPG Colborne; 2-2 Bouma, 2-3 Ference, 3-3 Colborne; 4-3 Jooris)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov02.01.2015. u 13:54
    nije prvi. prvi je bezina.
    irilov
  • Vugi701.01.2015. u 14:11
    Kakva čast i ponos cijele zemlje! Bravo momče!
    Vugi7
  • Obrisan korisnik01.01.2015. u 14:08
    Bravo Borna! Prvi od mnogih.
    Obrisan korisnik