Zimski sportovi

Rendulić nakon prvog pogotka: "Samo sam zažmirio i zaželio da završi u mreži"

Branimir Korać • četvrtak, 01.01.2015.
Rendulić nakon prvog pogotka: "Samo sam zažmirio i zaželio da završi u mreži"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Borna Rendulić postigao je svoj prvi pogodak u NHL-u i automatski postao i prvi Hrvat koji se upisao među strijelce u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi...

Nakon što si je ispunio san odradivši prve minute u NHL-u, Borna Rendulić ispunio je i drugi san - postigao je pogodak u dresu Colorado Avalanchea.

Avsi su svladali Philadelphiju Flyers u produžetku, a Rendulić je u svom četvrtom nastupu stigao do prvog pogotka i to na asistenciju Landeskoga.

"Trener me stavio u liniju s Landeskogom i O'Reillyjem, dvojicom vrlo dobrih igrača. Znao sam da se moram samo pobrinuti da se nađem otvoren i da će me proigrati što je Landy i učinio sjajnim dodavanjem. Samo sam zažmirio i zaželio da pak završi u mreži", rekao je nakon susreta Rendulić.

"Prije nekoliko godina nisam mogao niti zamisliti da ću biti ovdje, da ću moći igrati u NHL ligi i postići pogodak. Siguran sam da je utakmicu gledao veliki broj pratitelja hokeja u Hrvatskoj."

Zadovoljan je bio i trener Roy koji je pohvalio akciju za taj pogodak.

"Htio sam mu dati nešto više, zaslužio je. Obojica su odradili fantastičan posao, Landeskog je uputio sjajno dodavanje, a Rendulić je sjajno pronašao prostor."

Pohvale Renduliću uputio je i Ryan O'Reilly koji je zaigrao u liniji s njim i Landeskogom.

"Bilo je sjajno, njegov prvi NHL pogodak. Bio je u savršenoj poziciji. Borna je vrlo pametan igrač koji naporno radi i fizički je jako čvrst. Definitivno je zaslužio ovaj pogodak. Možete ga staviti bilo gdje na ledu i svuda će imati uspjeha", govorio je O'Reilly.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2015. u 17:57
    Bravo Renda, samo naprijed!!
    Obrisan korisnik