Košarka

Uspješno servirana osveta Španjolcima: Pilepić sekundu prije kraja srušio Zaragozu

Davor Kovačević • srijeda, 07.01.2015.
Uspješno servirana osveta Španjolcima: Pilepić sekundu prije kraja srušio Zaragozu
Foto: FaH

Svoj nastup u Eurokupu Cedevita je otvorila pobjedom. Stari znanci iz Zaragoze očekivano su bili zahtjevan protivnik, no hrvatski prvak ovog je puta bio veće sreće u završnici, a u junaka se prometnuo Fran Pilepić.

Vratilo se konačno Cedeviti u Eurokupu za sve triler poraze na domaćem parketu prošle sezone. Prije svega, upravo protiv Zaragoze koja je prošle godine na istom mjestu sa sirenom odnijela pobjedu i to zahvaljujući Damjanu Rudežu. Ovog puta Cedevita je svog Rudeža imala u Franu Pilepiću koji je sekundu i pol kraja odlučio pobjednika. Na identičan način – tricom iz kuta.

Jasmin Repeša ponovno je krenuo s dva tinejdžera u petorci, Arapovićem i Mazalinom, a i već do sedme minute izrotirao gotovo sve što je imao na klupi. No nije pronašao ono što je tražio na prvom time-outu nakon 8:14 Cedevite. Agresivnost u obrani nije bila odlika domaćih košarkaša, a nakon početnog nereda kojeg su pickom stvarali visoki ljudi Zaragoze, otvorio se gostima i vanjski šut i dodatni problemi za Cedevitu.

Ulazak Marija Delaša donio je najviše potrebne agresije u obrani i skakačkom dijelu, ali i preciznosti u napadu i s njegovih pet vezanih poena Cedevita je -7 pretvorila u 23:21. Prilazi košu postali su znatno zatvoreniji za goste koji su ostali gotovo četiri minute bez ubačaja. Jedini koji je igrao u Zaragozi i za kojeg su Cedevitini košarkaši bili samo promatrači bio je Jelovac koji je zabio točno polovicu koševa svoje momčadi. A i to je bilo dovoljno da Španjolci na odmor odu s vodstvom 38:37.

Arapović i Pilepić zabijali su za Cedevitu u prvih šest minuta treće četvrtine i držali rezultatski egal, a odlično je došla i namještena Babićeva ruka koji je vezao tri trice i odveo Cedevitu do 67:60, tako da se problemi nastali Bilanovim četvrtim prekršajem nisu previše osjetili na početku posljednje četvrtine. No nakon prespavane treće četvrtine, ponovno se probudio Jelovac i poništio Babićeve trice, no domaćini bi bili sretni da je samo na tome i ostalo.

Richardson s jednom i Goulding s dvije nadovezali su se na Jelovca što je značilo i pet vezanih trica Zaragoze u pet minuta posljednje četvrtine. I jedni i drugi su se našli na toj razdaljini, pa su Zubčić i Pilepić uzvratili i prekinuli neugodnu 12-2 seriju gostiju. 35 sekundi prije kraja Jelovac je bio miran na slobodnim bacanjima za 80:80, u posljednjem napadu Cedevite Gordić je odlučio igrati jedan na pet, a takav je bio i šut. Srećom, Ukić je nekako iščeprkao loptu, dodao do Pilepića koji je iz kuta stavio svoju petu tricu na utakmici. Sekunda i pol do kraja ni za fantastičnog Jelovca nije bilo dovoljno da pogodi za produžetke.

Svi igrači Cedevite u konačnici su se upisali u strijelce osim, u Repešinoj nemilosti, Ante Delaša. Zagrebački junak Pilepić za 23 minute skupio je jednak broj koševa (4/4 za dva, 5/7 tri), a tek je još Bilan bio dvocifren s 12 poena. Jelovac je okončao utakmicu s 28 poena i devet skokova, Norel je dodao 11, a Llompart deset.

Eurokup, Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita83:80Casademont Zaragoza
Virtus Roma82:66Volgograd
1Virtus Roma 42+31
2Cedevita 42+7
3Volgograd 33-11
4Casademont Zaragoza 15-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.01.2015. u 23:20
    Bravo, Cedevita. Moram reći da sam na početku sezone bio dosta kritičan prema Pilepiću uoči njegovih prvih nastupa u novom dresu. No sad kad se je raspištoljio, postao je važan, (cede)vitalan igrač. A šta se igre na dva kolosjeka tiče nema druge: Eurokup se mora odigrati maksimalno jer tu su... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik07.01.2015. u 22:02
    Ajde da su i oni nekog tukli u finisu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2015. u 21:40
    Kad si Repeša može dopustiti luksuz da mu Ante Delaš u ovakvoj utakmici uopće ne ulazi u igru znači da ima još rezerve :D
    Obrisan korisnik
  • Bestija_ST07.01.2015. u 21:29
    Ovisi kako to uzmu. Sve su to redom profesionalni kosarkasi u formi i ako im je igranje jedne jake utakmice prid ABA vikend teret onda to nije to. Triba cak i da im bude lakse jer su vruci.
    Bestija_ST
  • anetisi07.01.2015. u 21:20
    Čestitke na pobjedi. Šta se tiče prolaska dalje i nastavka natjecanja u Eurokupu, to bi mogao biti dvosjekli mač. Cedevita je i ovako već par puta kiksala u ABA ligi, te bi igre na 2 kolosjeka mogle utjecati na poziciju uoči playoffa u ligi.
    anetisi