Rukomet

Goluža: "Bilo je dobrih stvari na obje strane, a pogreške ćemo otkloniti"

Branimir Korać, Zvonka Keliš • petak, 09.01.2015.
Goluža: "Bilo je dobrih stvari na obje strane, a pogreške ćemo otkloniti"
Foto: FaH

Hrvatska je u Umagu svladala reprezentaciju Srbije u prvom pripremnom susretu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar. Hrvatska je odnijela pobjedu 35:28, a Slavko Goluža uglavnom je bio zadovoljan...

Hrvatska je u Srbiji pronašla sparing partnera u ovim kratkim pripremama uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, a izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan kvalitetom ispita.

"Još jednom bih se zahvalio gospodinu Periću i Srpskom rukometnom savezu što su nam izašli u susret. Zna se kakva nam je bila situacija, nismo imali protivnika. Drago mi je da je utakmica bila prava. Bilo je dosta dobrih stvari na obje strane, drago mi je da je to publika prepoznala te nagradila i gostujuću i našu reprezentaciju na pravi način i onako kako zaslužujemo. Od srca joj se zahvaljujem."

Iako je većim dijelom susreta bio zadovoljan, ipak je pronašao zamjerku svojim igračima, prvenstveno zbog načina na koji su ušli u drugo poluvrijeme.

"Što se nas tiče bilo je dosta dobrih stvari, ali isto tako stvari koje moramo popraviti. Nisam zadovoljan ulaskom u drugo poluvrijeme, počeli smo ponovno igrati statičnu igru te sam zato zatražio brzi time-out. Ne smijemo tako ulaziti u utakmicu. Dosta sam igrača rotirao, što se tiče reprezentacije Srbije čestitam na dobroj utakmici."

Vremena za popravak nema previše, već sljedeći tjedan počinje svjetska smotra, no pokušat će se ispraviti pogreške.

"Nemamo se što nadograđivati, nastavit ćemo naš ritam. Ove utakmice koliko su god dobro došle, toliko i nisu, uvijek sam volio igrati u sredini priprema, no situacija je takva da nemamo mnogo vremena da poboljšamo stvari na koje sam upozorio. No, otklonit ćemo pogreške, inzistirat ćemo na tome, a ono što je ključ kod nas jest naša jaka obrana i trčanje svih 60 minuta."

Konačan popis putnika u Katar objavit će neposredno prije odlaska. U ovom susretu nije mogao računati na Damira Bičanića čije će stanje pratiti u narednim danima.

"Nastupili smo bez Bičanića, dobio je trbušnu virozu, povraćao je i nisam ga htio dodatno iscrpljivati. On je tu, vidjet ćemo kakva će biti situacija s njim i zato sam danas više kombinirao na lijevom vanjskom, ali dečki su to korektno odradili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!