Rukomet

Sa šireg francuskog popisa osim neoporavljenog Abaloa otpala još dva imena

Mihaela Bradovski • utorak, 13.01.2015.
Sa šireg francuskog popisa osim neoporavljenog Abaloa otpala još dva imena
Foto: EPA

Reprezentacija Francuske u ponedjeljak predvečer odigrala je posljednji pripremni susret, a kao što je nakon njega i najavio, Claude Onesta ovog je prijepodneva obznanio popis putnika na Svjetsko prvenstvo...

Nakon pobjeda nad Argentinom i Makedonijom na XXL turniru francuska je vrsta upisala slavlje i u generalnoj probi. Rezultatom 30:28 bila je bolja od reprezentacije Austrije. Uz Thierryja Omeyera koji je skupio 12 obrana nastup je kao drugi vratar upisao Dumoulin te je jutro odluke dočekao u prednosti pred do tada sigurnijim Vincentom Gerardom.

Pogocima su prednjačili Joli (8) i Mahe (7) koji iza sebe ima odlično odrađene pripreme. A druga odlična vijest za Onestu i ostatak struke je upravo forma Guillaumea Jolija jer će njemu, nakon otpadanja Luca Abaloa, pripasti glavna riječ na poziciji desnog krila. Abaloov klupski kolega Daniel Narcisse propustio je i treći test dvoboj no njegovo se ime nalazi na konačnoj 'listi 17'.

Uz već spomenute vratare Omeyera i Dumoulina u Dohu će krenuti Samuel Honrubia, Michael Guigou, Jerome Fernandez, Mathieu Grebille, William Accambray, Igor Anić, Cedric Sorhaindo, Luka Karabatić, Nikola Karabatić, Kentin Mahe, Guillaume Joli, Kevynn Nyokas, Valentin Porte, Xavier Barachet i Daniel Narcisse. Timothey N'Guessan i Gerard tako ostaju "višak".

Prvi test na Svjetskom prvenstvu Francuska će imati protiv Češke u petak 16. siječnja s početkom u 19 sati. Najjači ispit, onaj protiv Švedske imat će u posljednjem kolu 21. siječnja.

A jedan od pet protivnika francuske vrste u prvoj fazi prvenstva bit će i Island čiji je izbornik Aron Kristjansson također ovog utorka objavio svoj izbor. Prolazak skupine C pokušat će tako izboriti:

Aron Rafn Edvardsson, Bjorg­vin Pall Gust­avs­son, Gudjon Val­ur Sigurdsson, Stefan Rafn Sig­ur­manns­son, Arn­or Atlason, Sig­ur­berg­ur Sveins­son, Aron Palm­ars­son, Snorri Steinn Gudjons­son, Gunn­ar Steinn Jons­son, Alexander Petersson, Asgeir Orn Hallgrims­son, Arn­or Thor Gunnarsson, Robert Gunn­ars­son, Vign­ir Svavars­son, Sverre Andreas Jak­obs­son, Bjarki Mar Gunn­ars­son i Kari Kristjan Kristjans­son.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 14:51
    je li itko ovdje cuo za sarkazam?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 13:42
    Opet glavni favoriti za zlato. Njima starac Fenandez i dalje igra iako ima punih 37 godina. Oni ne pomlađuju radi pomlađivanja, nego onda kada to stvarno treba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 13:09
    Najbolji rukometaši su obično najbolji u ranim 30tima, jer imaju dovoljno iskustva i snage da budu najbolji, tak da ova Francuska i dalje opasna i nema veze što ih je većina preko 30 godina kad našima utjeraju strah u kosti samo sa svojom pojavom, Omeyer bi naše plašio i u 47 godini, a to je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 11:46
    hahaha... "prebrisat ćemo pod Francuzima" ... mogu naši pucati od snage koliko hoće ali ako francuzi imaju iskustvo a mi nemamo trenera koji ce te mladice znati posloziti i organizirati i iskoristiti tu njihovu "silnu" snagu, onda neće biti nikakvog brisanja poda...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 11:21
    I jedno pitanje, di je nestao dario-- kao komentator s najboljim poznavanjem rukometa? Ako si tu, uključi se jbt
    Obrisan korisnik