Košarka

Cedevitin junak iz Rusije, Tomislav Zubčić: "Nadam se da ću tako i ubuduće igrati, proradio je naš inat"

Borna Rupnik • četvrtak, 15.01.2015.
Cedevitin junak iz Rusije, Tomislav Zubčić: "Nadam se da ću tako i ubuduće igrati, proradio je naš inat"
Foto: EPA

Cedevitinu pobjedu nad Crvenim oktobrom prokomentirali su trener Jasmin Repeša i glavni akter slavlja u Rusiji, Tomislav Zubčić.

Iako su Zagrepčani početkom drugog poluvremena zamalo ispustili stečenu prednost, Cedevita se iz Volgograda vratila s vrijednim bodovima u džepu te s 2-0 čeka nastavak natjecanja u Skupini I košarkaškog Eurokupa.

Domaćine je svladala 83:65, ponajviše zahvaljujući seriji 17:2 iz treće četvrtine. "Bila je to dobra utakmica. Pametna i čvrsta, prije svega defanzivno protiv njihovih dosta jakih individualaca. Vidjeli ste na kraju kako to izgleda kad smo ih malo pustili. Međutim, kontrolirali smo sve dosta dobro", rekao je za klupske stranice trener Jasmin Repeša

"U jednom trenutku su nam došli na jedan razlike, no na vrijeme smo se odmakli i rutinirano utakmicu završili kako treba", dodao je.

Sada slijedi Igokea u ABA ligi, a tek će onda igrači Cedevite razmišljati o gostovanju u Italiji. "Znamo da smo u ABA ligi barem jednu ili dvije pobjede u zaostatku. Moramo se oporaviti i biti spremni za Laktaše, to je za nas vrlo bitna utakmica, a onda otići u Rim da već ondje pokušamo osigurati osminu finala Eurokupa", naglasio je Repeša.

Najraspoloženiji igrač Cedevite protiv Crvenog oktobra bio je Tomislav Zubčić s 24 koša, sedam skokova i pet ukradenih lopti, no sve je zasluge pripisao dobroj momčadskoj igri.

"Nadam se da ću tako i ubuduće igrati. Ovo je bila lijepa moja partija, no zahvaljujem cijeloj ekipi na puno dodavanja i otvorenih šuteva. Mislim da je ova pobjeda kompletno ekipna. Bila je ovo jedna lijepa šuterska večer. Međutim, put je bio težak. Nismo znali što nas čeka, no proradio je naš inat. Htjeli smo pobjedu, došli smo po nju i ostvarili smo je. Sigurno da naše šanse sada rastu, no treba ići utakmicu po utakmicu", izjavio je poslije susreta.

Eurokup, Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Volgograd65:83Cedevita
Casademont Zaragoza67:53Virtus Roma
1Virtus Roma 42+31
2Cedevita 42+7
3Volgograd 33-11
4Casademont Zaragoza 15-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2015. u 13:28
    E moj Zube zaboravio si da te jučer čuvao gazda kluba koji je sebe prijavio za Eurocup.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2015. u 12:56
    Ma ovaj Zubčić je ograničen igrač. Njemu je ABA liga vrh.
    Obrisan korisnik
  • vlacng15.01.2015. u 12:37
    O kakvom ti inatu pričaš, otkad te znam igras toplo hladno, jednu dobro- deset loše!
    vlacng