Nogomet

Wengerov Arsenal na teškom ispitu na Etihadu, Lazio želi potvrditi dobru formu protiv Napolija

Sportnet • petak, 16.01.2015.
Wengerov Arsenal na teškom ispitu na Etihadu, Lazio želi potvrditi dobru formu protiv Napolija
Foto: EPA

Četiri lige već su u punom pogonu i čekamo još povratak Nijemaca sa zaimskog odmora. I bez njih imamo vikend sa serijom zanimljivih dvoboja, a svakako prednjače oni u Manchesteru i Rimu...

Četveroboj na vrhu francuskog nogometnog prvenstva nastavlja se utakmicama u kojima će čak tri vodeća kluba odmjeriti snage s momčadima iz donjeg dijela ljestvice. Najteži će posao imao trećeplasirani Saint Etienne, koji u vrlo dobroj formi odlazi na gostovanje kod Rennesa. Domaćin, doduše, već četiri kola ne zna za pobjedu.

Vodeći Lyon, koji s raspucanim Lacazetteom niže pobjedu za pobjedom, ide na noge pretposljednjem Lensu, a Ibrahimovićev se Paris Saint Germain za nedavne kikseve protiv Bastije, Montpelliera i Guingampa mora iskupiti na Parku prinčeva protiv Eviana, u dvoboju protiv najslabije obrane Ligue 1. Marseille u nedjelju navečer dočekuje Guingamp.

Iza njihovih leđa bit će odigran možda i najneizvjesniji susret 21. kola, onaj između Subašićevog Monaca i žuto-zelenih iz Nantesa. Obje su momčadi u zadnja tri kola uzele po sedam bodova, obje se još nadaju plasmanu u europska natjecanja i obje malo zabijaju, ali malo i primaju.

"Još uvijek čekamo radnu dozvolu za Kramarića i nadamo se da će stići prije utakmice protiv Stokea", rekao je jučer Nigel Pearson trener posljednje momčadi Premiershipa. Andrej Kramarić još uvijek nije riješio probleme s britanskom birokracijom te je upitan za sutrašnji debi u novom dresu protiv Stokea u Leicesteru.

Derbi 22. kola Premier lige odigrat će se u subotu kada se sastaju Manchester City i Arsenal. Radi se o dvoboju druge i pete momčadi prvenstva. City ne zna za poraz već 14 utakmica u svim natjecanjima u kojima su upisali 11 pobjeda i tri remija. Arsenal se nalazi na bod od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, no ove godine igraju vrlo promjenjivo i previše ovise o raspoloženju ključnog igrača, Alexisa Sancheza. Prošle godine Građani su na Etihadu svladali Topnike sa 6:3.

Chelsea će vodeću poziciju pokušati sačuvati na gostovanju kod Swansea, a Southampton, koji se opet nalazi u odličnoj formi te je upisao 13 od mogućih 15 bodova iz posljednjih pet utakmica (u kojima su igrali protiv Chelseaja, Arsenala i Manchester Uniteda), gostuje kod neugodnog Newcastlea. Manchester United gostuje kod pretposljednjeg QPR-a, a Liverpool ide na noge Aston Villi.

Derbi kola 19. kola Serie A odigrat će se u nedjelju u Rimu, u ranopopodnevnom terminu, između trećeg Lazija i četvrtog Napolija. Lazio se nalazi u jako dobroj formi. U posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisali su tri pobjede i dva remija i to protiv Intera i Rome 2:2 iako su u obje utakmice na poluvremenu vodili s 2:0. Za Lazio u nevjerojatnoj formi igra 21-godišnje otkriće, Brazilac Felipe Anderson, koji je do prekjučerašnje utakmice Kupa, koju nije igrao, bio zaslužan za 11 od 13 posljednjih pogodaka Lazija! Za Napoli debi očekuje Ivan Strinić.

Drugi rimski klub gostuje na uvijek neugodnom terenu na Siciliji protiv Palerma. Vučica stalno puše za vratom Juventusu, ali nikako da ih dostignu. Posljednje tri utakmice na domaćem terenu nisu upisali tri boda, no zato imaju tri uzastopne gostujuće pobjede. Vodeći Juventus ne bi trebao imati prevelikih problema na domaćem terenu protiv prosječne Verone.

Crno-plava strana Milana s puno optimizma gleda na gostovanje kod Empolija. Inter igra dobro, diže se u formi, a moral su im dignuli i pojačanja Podolski i Shaqiri koji bi u subotu trebao upisati debi. Također, Nerazzurrima se vraća Mateo Kovačić koji je "pocrvenio" u Torinu protiv Juventusa. Milan će seriju bez pobjede pokušati prekinuti protiv Atalante na San Siru.

19. kolo Primere donosi ipak nešto lakši raspored za one iz samog vrha. Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid igraju protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice i očekuju se njihove pobjede teži posao ipak ima Sevilla koju očekuje domaći dvoboj protiv Malage.

Sevilla u zadnje vrijeme igra u odličnoj formi i želi zadržati priključak s vrhom. Atletico joj bježi samo dva boda, ali je i samo bod ispred Valencije što opet govori kako je prvenstvo ove sezone ravnopravnije nego lani kada je vodeća trojka stvorila ogromnu prednost nad ostatkom društva. Protiv Malage sigurno neće biti lako Emeryjevoj momčadi, Malaga je uostalom među onima koji se bore za Europu i potrebni su joj bodovi.

Real Madrid tražit će iskupljenje za ispadanje iz Kupa kralja na gostovanju kod Getafea. Sammirova momčad ipak ne bi trebala biti veća zapreka za Real Madrid koji si ne smije dopustiti kiks u ovom susretu. Barcelona mu je za petama, zaostaje bod uz utakmicu manje, a u ovom kolu tražit će pobjedu protiv Deportiva u La Coruni. Atletico igra protiv posljednjeplasirane Granade, još uvijek je pod upitnikom nastup Marija Mandžukića koji je propustio uzvrat Kupa kralja zbog viroze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2015. u 19:17
    Kramarić je danas predstavljen javnosti tako da konkurira za sutrašnju utakmicu
    Obrisan korisnik