Rukomet

Alilović: "Prvi mačići bacaju se u vodu", Vori: "Trebali smo se odvojiti još u prvom poluvremenu"

Branimir Korać • petak, 16.01.2015.
Alilović: "Prvi mačići bacaju se u vodu", Vori: "Trebali smo se odvojiti još u prvom poluvremenu"
Foto: EPA

Hrvatska je upisala prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, u prvom kolu svladana je Austrija s 32:30. Težak dvoboj protiv kompaktnog protivnika za naše igrače bio je najteži s psihološke strane...

Mirko Alilović žali što Hrvatska nije uspjela i ranije riješiti pitanje pobjednika. Vratar hrvatske reprezentacije ističe kako je prva utakmica ipak uvijek najteža.

"Klasika, prva utakmica je uvijek teška, tko god bio protivnik, bio on dobar ili ne tako dobar. Imali smo šansu u prvom poluvremenu slomiti ih, ali nekako su nam se izmigoljili i vratili se u utakmicu. Bili su cijelo vrijeme na tih 2-3 razlike. U drugom poluvremenu malo smo visili, ali na kraju sve se dobro završilo. Prvi mačići se bacaju u vodu."

"Bili smo mekani u obrani, ali svi smo bili u nekakvom grču zbog te prve utakmice. Još ni mi sami ne znamo koliko vrijedimo u ovom trenutku. Važno je da smo upisali pobjedu i vidjeli što je dobro, a što nije. Sa svakom utakmicom i mi ćemo se dizati."

Igor Vori i prije Prvenstva isticao je koliko će biti teško odraditi prvu utakmicu i to protiv neugodnog protivnika. Na kraju je ipak pobjeda najvažnija.

"Ono što sam najavljivao cijelo vrijeme do sada, Austrijanci su se pokazali kao jako neugodan protivnik. Najvažnije je da je prošla ta prva utakmica koja je uvijek najteža s psihološke strane. Igrali smo dobro nekih 40 minuta, imali smo šansu za odvajanje još u prvom poluvremenu, ali na žalost nismo uspjeli. Sada je najvažnije da što prije zaboravimo ovu utakmicu i da ispravimo te greškice u hodu koliko se to sada može."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2015. u 11:49
    Naših mačića nigdje????????http://www.ihf.info/files/competitiondata/153/pdf/TOPGK.pdf
    Obrisan korisnik
  • sportoz16.01.2015. u 23:33
    E moj Mirko, kad tebe gledam, pa se sjetim Vlade Šole iz 2003. dođe mi da plačem od muke. Ali možeš ti i gore od ovog danas. Kad bude stvarno bitno očekujem da ćeš biti na svom uobičajenom prosjeku između 2-5 obrana. Da zakucamo jednu dasku dijagonalno preko gola kontam da bi imala bolji učinak.
    sportoz
  • PosedarskiVitez16.01.2015. u 21:52
    Dođe mi da se ranim kad cujem izjave hrvatskih sportasa poput ove...Ova je možda najgluplja uz "Dali smo 110% od sebe","Lopta je okrugla" itd.
    PosedarskiVitez
  • Obrisan korisnik16.01.2015. u 21:17
    ma tebe treba baciti u perzijski zaljev. čekamo već 8 godina da počeneš braniti na vrhunskom nivou i ništa.
    Obrisan korisnik