Rukomet

Slovenija teško protiv Brazila, Katar propustio iznenaditi svjetske prvake

Iz Dohe:Jelena Bagarić, Davor Kovačević • srijeda, 21.01.2015.
Slovenija teško protiv Brazila, Katar propustio iznenaditi svjetske prvake
Foto: EPA

Situacija u skupini A polako dobiva svoje konture. Slovenija je uz izuzetno dobar otpor slavila protiv Brazila i time praktički osigurala treće mjesto u skupini. Bjelorusija je pak bila bolja od Čilea, no budući da im je to prva pobjeda šanse za prolazak nemaju. Španjolci su, pak, u posljednjim trenucima osigurali dva boda protiv domaćina Katara.

Slovenija – Brazil 35:32 (19:18)

Reprezentacija Brazila još je jednom namučila jednu od favoriziranih reprezentacija u skupini. Brazilci su susret otvorili s rezultatom 3:1, ali ubrzo su na 4:4 sustigli Slovenci i preokrenuli rezultat u svoju korist. Poveli su u 14. minuti Slovenci s tri pogotka, ali Brazil je i dalje vršio pritisak pa je na odmor otišao samo s pogotkom zaostatka.

Brazil je i u nastavku nastavio s pritiskom na rezultat i uspio je doći do izjednačenja, ali i do minimalnog vodstva u 51. minuti. Nekoliko napada rezultat je bio neizvjestan, ali je Slovenija uspela postići dva uzastopna pogotka i mirno privesti utakmicu kraju. Imali su i posljednji napad u susretu pa su povećali na konačnih 35:32. Slovence je ponovo predvodio Dragan Gajić s 12 pogodaka, dok se kod Brazila istaknuo Felipe Ribero sa sedam pogodaka.

Čile – Bjelorusija 23:34 (11:14)

Tek u četvrtom kolu reprezentacija Bjelorusije došla je do svoje prve pobjede. Bili su bolji od Čilea koji još nema niti jednu pobjedu na Prvenstvu. Dobro su Bjelorusi otvorili susret i time si rano stvorili prednost koja je za Čile polako postajala nedostižna Vodila je Bjelorusija i sa šest pogodaka, ali dok kraja poluvremena Čile smanjuje na tri.

Odmah na početku drugog poluvremena Bjelorusija ponovo podiže svoju prednost pa su u 53. minuti došli do rekordnih deset pogodaka prednosti (20:30). Podigla se prednost i na plus 12, ali ipak su do kraja nešto uspjeli smanjiti Čileanci. Baris Pukhouski i Siarhei Rutenka bili su najbolji kod Bjelorusije s po osam postignutih pogodaka, dok je Rodrigo Salinas postigao šest za Čile.

Katar – Španjolska 25:28 (10:8)

Specifična je po mnogočemu bila utakmica Katara i Španjolske. Čovjek koji je prije dvije godine odveo Španjolce na svjetski tron sada je imao misiju nanijeti “svojima“ prvi poraz na Prvenstvu. S druge strane Riverin sin Junior koji se večeras ipak više radovao. Kataranima nije pomogla ni skupina “plaćenika“ iz Španjolske koji su dobili zadatak navijati – protiv svojih.

Katar je kolo ranije osigurao onaj primaran cilj prolaska u osminu finala i sada je opušteno mogao u lov za čak i prvo mjesto, no Španjolci su im uskratili tu mogućnost. Svjetski prvaci prikazali su dva lica. U prvom poluvremenu previše tehničkih grešaka i nakon uvodnih 5:2 iz 12. minute ostali su do kraja poluvremena na tri pogotka. Stojanović je spustio roletu na katarskom golu (čak i krenuo s pogotkom), a Rivera više nije u velikoj mjeri letio terenom (tri uvodna pogotka Španjolske).

Našla se Španjolska u problemima na samom početku drugog poluvremena (9:12) u kojem je postigla čak 20 golova. Katarska obrana više nije funcionirala na pravi način i u 44. minuti Španjolci su ulovili domaćine (18:18). Gol za gol se igralo sljedećih deset minuta kada su svjetski prvaci prvi put poveli nakon pola sata s 25:24, razbranio se Perez de Vargas s dvije ključne obrane u trenucima odluke i Španjolska je ostala neporažena.

Marković je bio nezaustavljiv kod Katara s deset pogodaka, Capote je dodao pet, a Hassab Alla četiri. Španjolska je išla na pogon svojih krila, Rivera je sedam puta tresao mrežu, Tomas šest, a Aguinagalde i Canellas, koji su postigli odlučujuće pogotke, po četiri.

SP 2015, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Slovenija35:32Brazil
Čile23:34Bjelorusija
Katar25:28Španjolska
1Španjolska 5162:127+3510
2Katar 5137:122+158
3Slovenija 5160:145+156
4Brazil 5146:143+34
5Bjelorusija 5147:155-82
6Čile 5104:164-600

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.01.2015. u 23:34
    mislim da vam tablica ne štima, jer je Brazil ispred Belorusa, jer su ih dobili. Pa ne broji se gol razloka nego međusobni omjer.
    narada108
  • Obrisan korisnik21.01.2015. u 20:36
    Ne mogu vjerovati da katar tako dobro igra-bez obzira na kupljene igrače i suce koji sigurno malo navlače za njih! Neće nikome biti lako protiv njih u knock out fazi. Janezi neuvjerljivi, ne vjerujem da mogu preskočiti makedonce/austrijance ako ovako budu igrali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2015. u 18:50
    jucer sam komenirao kako ovakvi izvjestaji mogu samo na teletekst a sada kada vidim da su pisani s lica mjesta tek mogu reci da je sramota. na forumu covjek vise sazna. srozali ste se i vi.
    Obrisan korisnik