Rukomet

Gojun: "Možemo i bolje od ovoga", Duvnjak: "Pokazali smo da možemo odigrati pravu utakmicu"

Branimir Korać • četvrtak, 22.01.2015.
Gojun: "Možemo i bolje od ovoga", Duvnjak: "Pokazali smo da možemo odigrati pravu utakmicu"
Foto: EPA

Hrvatska je protiv Makedonije odigrala odličnu utakmicu i stigla do zaslužene pobjede. Zadovoljstvo se očitavalo u izjavama hrvatskih reprezentativaca koji tvrde da mogu čak i bolje od ovoga...

Domagoj Duvnjak priznao je da mu je nedostajalo više strpljenja u početnoj fazi susreta, ali kasnije su stvari sjele na svoje mjesto i Hrvatska je bila prava u oba smjera.

"Čestitke dečkima na izvanrednoj borbi i pravoj utakmici. Loše smo ušli u utakmicu i gubili četiri razlike, ali od početka smo igrali dobru obranu, no neki brzi golovi zbog lošeg napada su nas bacili u minus. Poslije smo se vratili i pokazali da stvarno znamo odigrati pravu utakmicu. Sretni smo, prvi smo u grupi i idemo dalje. Puno brže smo igrali u napadu u nastavku, pustili smo loptu i to je lijepo izgledalo. U prvih 20 minuta jednostavno nismo bili strpljivi, prije svega ja, ali to je nekada tako."

Veliki optimist je Jakov Gojun koji tvrdi da Hrvatska može i bolje od ovoga. Posebno je isticao kvalitetnu igru u obrani i ispunjavanje dogovorenog.

"Bilo je to upravo ono što trebamo i kako trebamo igrati tu obranu. Držali smo se gusto kao što smo se i dogovorili u svlačionici, izlazili smo malo dublje na Lazarova i nismo mu dopustili taj njegov šut iako on i bez toga svoju kvotu zabije. Mislim da smo odigrali korektnu, pravu borbenu utakmicu i kada smo bili u visokom zaostatku, vratili smo se i pokazali da smo momčad. Prvi smo u skupini i prvi cilj je ispunjen. Mislim da možemo čak i bolje od ovoga što smo odigrali protiv Makedonije kojoj čestitam na fer i korektnoj igri. Ta gustoća koju stalno vježbamo napokon je došla do izražaja. Nadam se da to nije vrhunac, mi možemo bolje i pokazat ćemo to."

Važno je bilo da i Mirko Alilović odradi svoj dio posla kako se od njega očekuje, a s važnim obranama u drugom poluvremenu pomogao je Hrvatskoj da stvori prednost.

"U prvih desetak minuta ušli smo nekako brzopleto, dali smo im nekoliko lopti i mislim da ni oni sami nisu očekivali da će toliko voditi u početku. Međutim napornim radom u obrani uspjeli smo sve preokrenuti i ta obrana je prelomila rezultat. Nije lako igrati protiv Kire, ali uspjeli smo ga umiriti, zabio je nešto iz penala, par iz igre i to se osjetilo na rezultatu. Iz utakmice u utakmicu se dižemo i to je najbitnije iako već kao papagaji to ponavljamo. Protiv BiH imamo utakmicu bez pritiska, možemo biti opušteni. Moramo paziti da se netko ne ozlijedi i da se ne dogode neke neželjene situacije. Trebamo ući sa sto posto, odraditi utakmicu kako treba i s pet pobjeda ići dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA22.01.2015. u 10:54
    kao i u svakoj utakmici imamo 15tak minuta loše igre,do sada je prolazilo jer je skupina možda i najskromnija na prvenstvu ali kada dođu ozbiljne reprezentacije trebat će odigrati svih 60 minuta ako želimo nešto ozbiljno napraviti
    serieA
  • Obrisan korisnik22.01.2015. u 08:54
    Ne da možete Gojun, nego morate bolje ako mislite medalju uzeti. Makedonija je dobra ali njen krajnji domet je 1/4 finale.
    Obrisan korisnik