Rukomet

Čupić: "Ništa još nismo napravili", Obrvan: "Hrvatskoj želim da bude svjetski prvak"

Iz Dohe:Jelena Bagarić • srijeda, 21.01.2015.
Čupić: "Ništa još nismo napravili", Obrvan: "Hrvatskoj želim da bude svjetski prvak"
Foto: EPA

U derbiju petog kola skupine B Hrvatska je bila bolja od Makedonije i odlazi u osmine finala kao prva iz te skupine. Iako je početak susreta bio ponešto nervozan, Hrvatska je sredinom drugog poluvremena u potpunosti slomila otpor Makedonije. Slavko Goluža izuzetno je zadovoljan igrom svoje reprezentacije, dok Ivica Obrvan ističe kako je zadovoljan igrom svoje reprezentacije unatoč porazu.

Četvrtu pobjedu u nizu ostvarila je Hrvatska protiv Makedonije koja je bila prvi pravi ispit. Nakon lošijeg starta u utakmicu, Hrvatska je vratila i odnijela pobjedu. “Na početku utakmice smo ušli nervozno što je normalno. Nije bio lako stići protivnika. Pojačali smo obranu, i od tada smo kontrolirali utakmicu“, rekao je za početak izbornik Hrvatske Slavko Goluža.

“U drugom poluvremenu smo se dogovorili da zatvorimo liniju i izađemo na Lazarova što smo dobro radili. Mirko je bilo na visini, išle su kontre i polukontre. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Želim Makedoniji puno sreće u daljnjem natjecanju“, zaključio je Goluža koji se zajedno sa svojom reprezentacijom okreće utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Čupićeva kritika javnosti

“Molim sve u Hrvatskoj eksperte, trenere bivše igrači i ljude koji prate i vole rukomet da nas malo puste na miru. Čitam izjavu da je Makedonija temperamenta i motivirana reprezentacija, i slažem se, ali neki ljudi koji su bili u reprezentaciji znaju s kojom mi srećom i časti branimo svoju domovinu i apsolutno nikad neće osporiti borbu i želju da igramo za svoju domovinu i da obučemo dres ove reprezentacije“, rekao je na početku svoj obraćanja medijima Ivan Čupić.

Ponovo najbolji igrač Hrvatske Ivan Čupić također je izjavio kako je start u susret bio loš, ali da je pobjeda ipak zasluženo došla: “Ušli smo loše u utakmicu, prodali smo par lopti i oni su to iskoristili. Ali kad smo krenuli kvaliteta i iskustvo je došlo do izražaja. Mislim da smo onda bez problema došli do kraja, ali nismo još ništa napravili, ništa još nije gotovo. Imamo u novoj godini šest uzastopnih pobjeda iz četiri službene i dvije prijateljske utakmice i mislim da je to jako dobro. U osminu finala idemo s prvog mjesta i to je najvažnije“, rekao je Čupić.

Iako je njegova ekipa bila poražena Ivica Obrvan zadovoljan je igrom svoje reprezentacije: “Vidi se da je Hrvatska podiglanivo svoje igre. Vanjska linije je postigla dosta golova ali i s krila preko Čupića. Čestitam igračima svojima koji su odigrali dobru utakmicu protiv odlične visoke obrane. Imali smo odličan start ali nije lako izdržati u tom ritmu,. Poluvrijeme egal, ali u nastavku smo griješili i dopustili da se stvori razlika od tri do pet golova i koju su oni kasnije na iskustvo čuvali“, prokomentirao je Obrvan.

Posebno zadovoljstvo iskazao je u činjenici da se njegova ekipa nije demoralizirala kada je počela gubiti: “Drago mi je što nismo još više izgubili jer smo vodili četiri pa gubili pet jer obično bude ekipa demoralizirana, ali smo se održali. To će nam biti važno za budućnost.“

Da bi ostvarili svoj cilj, a to je drugo mjesto u skupini Makedonci moraju pobijediti Austriju: “Imamo za dva dana tešku utakmicu protiv Austrije. Hrvatskoj želim da odu do kraja, da budu svjetski prvaci. Mislim da igraju dobro i da je ekipa u uzlaznoj putanji. Mogu biti zadovoljan s generalnom ocjenom svoje reprezentacije. Pokazali smo karakter, i stvarali smo šanse. Nismo realizirali zicere što je isto škola. Nadam se da ćemo se uspjeti regenerirati i odigrati pravu utakmicu protiv Austrije. Treba nam najmanje bod da bi bili drugi u skupini“, zaključio je Obrvan.

Skoro istog mišljenja bio je i prvi vratar makedonske reprezentacije Borko Ristovski:“Nije sramota izgubitiod hrvatske jer je to vrhunska reprezentacija. Nemamo vremena za analizu jer prvenstvo traje kratko. Gledamo prema novoj utakmici i nećemo se vraćati na ovu utakmicu s Hrvatskom, tek možda kasnije kada sve završi. Najbitnija nam je utakmica protiv Austrije koja će nam otvoriti drugo mjesto u skupini i onda u osmini idemo na Sloveniju“, rekao je Ristovski.

SP 2015, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Iran26:38Austrija
Bosna i Hercegovina24:27Tunis
Sjeverna Makedonija26:29Hrvatska
1Hrvatska 5158:124+3410
2Sjeverna Makedonija 5153:138+158
3Austrija 5147:140+75
4Tunis 5132:133-15
5Bosna i Hercegovina 5118:128-102
6Iran 5127:172-450

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2015, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Iran26:38Austrija
Bosna i Hercegovina24:27Tunis
Sjeverna Makedonija26:29Hrvatska
1Hrvatska 5158:124+3410
2Sjeverna Makedonija 5153:138+158
3Austrija 5147:140+75
4Tunis 5132:133-15
5Bosna i Hercegovina 5118:128-102
6Iran 5127:172-450

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2015. u 16:02
    @capp....loš pokušaj sarkazma. Tko je uopće spomenuo suce? od svih nas na ovom topicu-samo ti.Da, naši su iscjeđeni k'o limun, svaki puta u 1/2 finalu, posebno duvnjak i vori, jer ih je goluža raubao. za razliku od njega onesta je ipak dozirao minute karabatiću (mijenjali su ga i fernandez i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2015. u 13:39
    Mi već zadnjih 10 godina gubimo od francuza jer smo umorni. Nisu oni bolji od nas nego smo mi umorni. Čovjek bi zaključio da francuzi direktno idu u polufinale, kao i danci, španjolci... pa se ne umaraju jedino se naši umaraju i onda izgube. Osim umora ne treba zaboraviti ni suce čija je jedina... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2015. u 11:11
    Joj Čupiću nisi tako pričao kad si ujebo zicere protiv danske. Sad je tu nabušio jadnu Makedoniju i preserava se. Kad mu Omeyer spusti roletu onda će šutjeti ko p... Ali sigurno griješim!
    Obrisan korisnik
  • narada10821.01.2015. u 23:27
    a kakve su to svađe u svlačionici Francuza oko Fernandeza i izbornika? Ko zna?
    narada108
  • ALGHAZANTH21.01.2015. u 21:19
    Ako ovakva skupina i lagani protivnik u 1/8 finala nisu dovoljni da budemo svježi u završnici onda bolje da više i ne igramo rukomet. U 1/4 finalu trebamo pucati od svježine i snage dok će Francuzi a posebice Danci imati puno teži put u prvih 6 utakmica. Kada se samo sjetim kakvu je golgotu morala... [više na forumu]
    ALGHAZANTH