Nogomet

Video: Asamoah Gyan u 93. minuti donio pobjedu Gani, prvi bod za Južnu Afriku

Branimir Korać • petak, 23.01.2015.
Video: Asamoah Gyan u 93. minuti donio pobjedu Gani, prvi bod za Južnu Afriku
Foto: EPA

U skupini C Afričkog kupa nacija odigrani su susreti drugog kola. Gana je minimalno svladala Alžir dok je upisan remi u susretu između Južne Afrike i Senegala...

Gana - Alžir 1:0

Tvrda utakmica između Gane i Alžira odlučena je u samoj završnici kada je Gana zahvaljujući Asamoahu Gyanu stigla do pobjede 1:0. U trenucima kada se činilo da će utakmica završiti remijem Gyan je donio vrijednu pobjedu svojoj momčadi.

Obje reprezentacije ušle su u utakmicu s dosta respekta i tek u 20. minuti viđena je prva prava prilika na utakmici. Feghouli je napravio najveći dio posla, ubacio za Bentaleba koji nije uspio ugurati loptu u mrežu.

U prvom poluvremenu Gana nije ništa pokazala, no zato je u drugom dijelu bila dosta opasnija. Posebno se to odnosi na Gyana i Jordana Ayewa i to se isplatilo u samoj završnici.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Asamoah Gyan pobjegao je Carlu Medjaniju i donio pobjedu Gani 1:0. Inače Gyan je odigrao u visokom ritmu i to nakon što se u potpunosti oporavio od malarije.

Dinamov Alžirac Hilal Sousani nije ulazio u igru.

Južna Afrika - Senegal 1:1

Dvoboj između Južne Afrike i Senegala završio je remijem čime je Senegal zasjeo na vrh ljestvice s četiri boda, bodom više od Alžira i Gane uoči posljednjeg kola dok je Južna Afrika stigla do prvog boda.

Južnoj Africi se dogodila slična stvar kao i protiv Alžira. Ponovno je bila bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu je počela padati i nije stigla do pobjede.

Nakon nekoliko lijepih propuštenih prilika u prvom dijelu, Južna Afrika stigla je do vodstva u 47. minuti. Thuso Phala odlično je ubacio, Munyisa je ostao potpuno zaboravljen i Južna Afrika je stigla do vodstva.

Nakon toga se i Senegal probudio i zaigrao daleko bolje što mu je i osiguralo poravnanje u 60. minuti. Strijelac je bio odličnim udarcem glavom Kara Mbodj.

Do kraja susreta obje momčadi imale su prilika, no pogodaka više nije bilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng23.01.2015. u 23:26
    Kakav smjesni gol Alzirci prime,nema vise one Vahine obrane.
    vlacng