Rukomet

Goluža: "Imamo jako dobru podlogu, a Brazil nije naivan. Fanatici su, borci, izgaraju i odmah kažnjavaju"

Iz Dohe:Jelena Bagarić • subota, 24.01.2015.
Goluža: "Imamo jako dobru podlogu, a Brazil nije naivan. Fanatici su, borci, izgaraju i odmah kažnjavaju"
Foto: EPA

Subota je dan odmora za hrvatsku reprezentaciju koja će dan osim za odmor iskoristiti za pripremu za utakmicu osmine finala protiv Brazila. Zadovoljstvo prikazanom igrom protiv Bosne i Hercegovine još je prisutno, ali reprezentacija se sada okreće susretu s Brazilom u završnoj fazi natjecanja gdje nemaju pravo na grešku.

Odmora prije osmine finala baš i nema puno, ali izbornik Slavko Goluža još je jednom istaknuo kako su njegovi igrači odigrali dobru utakmicu protiv Bosne i Hercegovine: “Mislim da smo odradili na najbolji mogući način utakmicu protiv Bosne i Hercegovine. Priliku su dobili igrači iz drugoga plana. Jako su to dobro odradili, pogotovo prvo poluvrijeme. Iskoristio sam priliku da pojedine igrače odmorim na samoj utakmici jer su dodatno odradili trening. Sve je to bilo planski napravljeno jer u prve dvije utakmice smo ih malo više opteretili. Ne radi se ništa mimo plana. Danas ćemo odraditi trening snage. Sutra idemo u novu dvoranu gdje igramo utakmicu protiv Brazila“, rekao je Goluža.

Osvrnuo se i na kompletan prvi krug natjecanja u cjelini što su rukometaši dobro odradili: “Mislim da smo prvi krug odradili jako dobro. Imamo jako dobru podlogu za ono što slijedi, a slijedi Brazil nimalo naivna ekipa koja puno ulaže u rukomet“, rekao je Goluža i nastavio: “Vidjeli ste da su im žene postale svjetske prvakinje. Ulažu dosta i u muški rukomet i sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobijede. Mi ćemo se dobro pripremiti.“.

Brazilska reprezentacija igra nešto drugačiji rukomet, pa će se reprezentacija posebno morati pripremiti: “Nema mjesta podcjenjivanju, respektiramo ih maksimalno. Gledao sam njihove utakmice protiv Španjolske i Slovenije. Igraju 4-2 obranu ili 5-1, dosta su agresivni, veliki su fanatici i borci, ne predaju se. Izgaraju do zadnjeg sučeva zvižduka. Baziraju se na vanjskim igračima i pivotu, a srednji je radilica koja radi za njih. Koriste malu priliku i odmah kažnjavaju. Krila su isključivo kontraši. I ako nisi sto posto u šutu, ako uđeš s malo kalkulacija vratar je na visini zadatka. Podcjenjivanja ne smije biti jer se dobro zna težina ove utakmice“, rekao je Goluža.

Borbena i snažna Hrvatska

“Očekujem Hrvatsku borbenu, ozbiljnu s pravim pristupom, agresivnu. I pokušat nametnuti naš ritam igre, agresivnu obranu i lake pogotke. Svesti da što manje igramo šest na šest. Neće nam biti lako jer imaju stvarno drugačiju igru jer im je napad ponekad dosadan koliko cimaju. Moramo biti jako dobri u napadu, ali veseli me da se dižemo u obrani da su noge sve opuštenije. S takvom igrom u obrani ne bi trebali imati problema“, rekao je Goluža.

“Igraju svoju igru vodili ili gubili i samim time su nepredvidivi. Respekt postoji i to je samo dokaz s koliko koncentracije moramo igrati 60 minuta. Ne smijemo im ući u mlin da ne bi bilo neke nervoze. Ali mi moramo razmišljati samo o sebi, bez obzira na Brazil, za mene je svaki protivnik, protivnik. Treba ući maksimalno i odigrati najbolje što znamo i težiti da poboljšamo neke stvari“, pojasnio je Goluža koji će svoju momčad nastojati jako dobro spremiti za ono što slijedi u nastavku natjecanja.

Igor Vori nije nastupio u jučerašnjoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine zbog viroze: “Ozlijeđenih nema, Igora Vorija nije bilo jer ima virozu, ali to je pod kontrolom, bit će u redu i spreman za utakmicu. Atmosfera u ekipi je dobra i spremni smo i spremiti ćemo se još bolje za ovo što dolazi“, zaključio je Goluža.

Dobru utakmicu protiv BiH odigrao je Željko Musa koji se slaže s izbornikom oko vizije igre Brazila: “Mislim da je atmosfera odlična i svi znamo zašto smo tu. Protiv BiH smo odigrali korektnu utakmicu u fazi kontre i obrane i tu smo postigli dosta golova. Složio bi se da su dobra reprezentacija i ne smijemo ih podcijeniti. Moramo igrati dobru obranu i dopustiti im lake pogotke već da igramo na kontru i polukontru, da damo Horvatu i Čupiću prostora za lake pogotke.“

“Dosta guraju na crtu, ali mislim da ćemo se pripremiti maksimalno za njih. Vidjet ćemo se koje je njihovo najjače oružje i probati ćemo to neutralizirati“, rekao je Musa.

Mladi Ilija Brozović nije bio rječit, ali je naglasio kako se za Brazil moraju dobro spremiti: “Kad nema utakmica koristimo svaki trenutak za odmor i pripremu nove utakmice. Spremit ćemo se dobro za Brazil i odigrati dobru utakmicu i proći dalje.“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz24.01.2015. u 16:06
    Vidjet ćemo kako će se rasplesti večeras. Ako i Francuzi i Danci dobiju, počet ću vjerovati da bi gospodin kaffe und kolach mogao ući u svoje prvo finale ako izuzmemo Mediteranske igre. Na putu nam neće biti niti jedne naše tradicionalne crne mačke, samo tradicionalno dobre mušterije...
    sportoz
  • Obrisan korisnik24.01.2015. u 15:19
    Vrijeme je da se Duvnjak probudi, nadam se da je sve to čuvanje za najbitnije utakmice i da će u njima biti svjež i u najboljoj formi...Osovina Dule - Vori + Kopljar i Bičanić, uz standardna krila i to je to...obrana samo nek zadrži isti nivo i prolazimo i Brazil i onoga tko god dođe u 1/4 fnalu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • serieA24.01.2015. u 13:47
    sa makedoncima šanse 50/50,brazil po riječima goluže izleda da igraju ronaldinho,ronaldo,neymar a ustvari sve sam pila naopako..nismo još igrali sa pravim reprezentacijama ali treba priznat do sada sve po planu
    serieA
  • teniosac24.01.2015. u 13:22
    puno sreće našim dečkima..
    teniosac