Nogomet

Video: 4×1:1, skupina D pretplaćena na po dva gola po susretu

Branimir Korać • subota, 24.01.2015.
Video: 4×1:1, skupina D pretplaćena na po dva gola po susretu
Foto: EPA

U skupini D odvija se prava drama i posljednje kolo donijet će konačnu odluku o prolasku grupe. Sva četiri dosadašnja susreta završila su s identičnim rezultatom 1:1. O prolazu će odlučivati dvoboji između Kameruna i Obale Bjelokosti te Malija i Gvineje...

Obala Bjelokosti - Mali 1:1

Hendikepirana neigranjem Gervinha, Obala Bjelokosti s dosta opreza ušla je u susret protiv Malija i na kraju se morala zadovoljiti remijem. Mali je 80 minuta imao vodstvo, ali u završnici nije izdržao i Obala Bjelokosti je došla do boda.

Wolverhamptonov internacionalac Bakary Sako već u sedmoj minuti šokirao je Bjelokošćane. Praktički bez ikakvog nagovještaja Mali je stigao do prednosti kada je Sambou Yatabare odlično uočio natrčalog Saka, a ovaj zabio za vodstvo.

U 33. minuti Obala Bjelokosti tražila je kazneni udarac nakon što je Wilfried Bony pao u 16 metara, no sudac ga je izignorirao, a dvije minute kasnije Kolo Toure odlično puca glavom, ali loptu zaustavlja greda.

I početkom drugog poluvremena Bjelokošćani su stvorili nekoliko prijetnji pred golom Malija, ali na pogodak su morali čekati sve do 87. minute. Poduzetni Serge Aurier pronašao je Maxa Gradela koji poravnava na 1:1.

Kamerun - Gvineja 1:1

I četvrta utakmica u skupini D Afričkog kupa nacija završila je rezultatom 1:1. Kamerun i Gvineja podijelili su bodove u susretu u kojem su oba pogotka pala u prvih 45 minuta.

U ovdje je susret otvoren ranim pogotkom i to već u 13. minuti kada je Benjamin Moukandjo uz pomoć vratara Gvineje Yattarea doveo svoju reprezentaciju u vodstvo.

Što je poluvrijeme više odmicalo, to je Gvineja igrala sve bolje i bila bliže pogotku. Na kraju ga je i postigla u 43. minuti preko Ibrahime Traorea.

Drugo poluvrijeme donijelo je pravu dramu u završnici kada su obje momčadi mogle do pobjede. prvo je Stephane M'Bia promašio čisti zicer u 90. minuti da bi dvije minute kasnije Gvineja ostala oštećena za nedosuđen klasični kazneni udarac nad Ibrahimom Conteom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!