Rukomet

Goluža: "Brazil smo trebali dotući na otvaranju. Igra će se popraviti, trebamo vratiti mir"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 26.01.2015.
Goluža: "Brazil smo trebali dotući na otvaranju. Igra će se popraviti, trebamo vratiti mir"
Foto: EPA

Dan poslije dramatične završnice protiv Brazila, izbornik Slavko Goluža i vratar Mirko Alilović polako se okreću četvrtfinalu, odnosno Švedskoj ili Poljskoj.

Premda je morala strahovati za rezultat sve do samog kraja, Hrvatska je izborila mjesto među osam najboljih reprezentacija svijeta. Brazil je svladan 26:25, a igra će u narednom susretu biti bolja, tvrdi izbornik Slavko Goluža.

"Najvažnija je pobjeda, sve se ostalo može popraviti i popravit će se. Jako je teško igračima reagirati na najbolji način, koliko god se spremali za takvu duboku, nezgodnu zonu. Idemo polako, dobro se pripremiti za četvrtfinale", kaže na hrvatski slobodan dan.

"Trebamo vratiti svoj mir. Imali smo nedostatak koncentracije, ali to su takve utakmice. Svi su jednako igrali protiv Brazila, s puno pogrešaka, ali mi smo Brazil trebali dotući već na otvaranju. Umjesto toga, promašajima smo ih vratili u život. U nastavku nam se opet uvukla nervoza", ispričao je Goluža.

Hrvatski vratar Mirko Alilović također je najzadovoljniji konačnim ishodom, odnosno plasmanom u četvrtfinale, a između Švedske i Poljske ne želi previše birati.

"Ako pobijediš sebe, pobijedio si, to se pokazalo točnim. Iznenadili su nas, ganjali po cijelom terenu, ali sve je dobro što se dobro završi. Poljaci nam više leže, redovne su nam mušterije, ali sa Šveđanima imamo dobra iskustva u zadnjih nekoliko utakmica. Svejedno nam je, tko god dođe bit će teško, ali možemo se nositi i s jednima i s drugima", rekao je.

Domagoj Duvnjak, koji je jučer zabio četiri pogotka, također se osvrnuo na teško ostvarenu pobjedu protiv Brazila, a govori i o hrvatskim šansama u četvrtfinalu.

"Bila je dobra utakmica, teška za nas ali, pobijedili smo. Ako pobijediš samog sebe pobijedio si. Nije bilo lako, ali sva sreća pobijedili smo i idemo dalje. Iskoristili smo slobodno jutro, došli smo malo do grada, ove marine. Popili smo kavu, sve je super odmorni smo i jedva čekamo srijedu. Mislim da su šanse u utakmici između Poljske i Švedske 50:50. Sigurno ćemo pogledati tu utakmicu. Bilo tko da dođe nama je svejedno, bitno je da smo mi pravi i ja se nadam da ćemo ući u polufinale.", rekao je najbolji hrvatski rukometaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2015. u 22:00
    trebali smo ovo trebali smo ono! Blablabla. Znali smo ono a napravili ono ovaj Goluža samo blebeće a na terenu samo improvizacija. Trenerski rukopis jedna velika nula! Bojim se kada bude stani pani da će biti sranja. realno nismo imali poštenog protivnika do sada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2015. u 16:59
    Uopće se ne brinem, imam osjećaj da ćemo slijedeću utakmicu dominantno dobiti. Utakmica sa Brazilom je bila jako teška i činjenica da smo je dobili i da se nismo slomili govori puno o karakteru momčadi i snazi. Da smo takvi u nogometu, da napete utakmice okrećemo, bili bi osvojili nešto a ne ništa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2015. u 15:24
    hrpa gluposti od goluže, on je točno znao kak brazil igra, a postavio je napad da njima ide na ruku. ni jedna smislena akcija, već par godina smo bez uigranih akcija, sve je prepušteno improvizaciji u napadu. Igramo dobru obranu, pa na kontru i polukontru i to je to! premalo za osvojit zlato! rekao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2015. u 14:52
    Gdje si sad Čupuću sa izjavama!!!! Gdje si frajeruuuuu!!!? Nakon što si jučer opet zaje...
    Obrisan korisnik
  • serieA26.01.2015. u 14:41
    šta bi bilo da je obrvan imamo kadar igrača kao hrvatska?? ne volim samo pljuvati po goluži koji nekakve kvalitete ima (koje? ne znam) ali koliko često ćemo imati generacije kao ovu i koliko često ćemo imati prilika osvajati medalje? treba nam iskusni pravi trener
    serieA