Rukomet

"Veličanstvena" izvedba njemačkog vratara: "Nije se moglo pretpostaviti da će biti tako dominantan"

Sportnet • utorak, 27.01.2015.
"Veličanstvena" izvedba njemačkog vratara: "Nije se moglo pretpostaviti da će biti tako dominantan"
Foto: EPA

Reprezentacija koja je na Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru došla nakon što je Međunarodna rukometna federacija (IHF) izbacila Australiju s natjecanja gazi sve svoje protivnike. Njemačka se plasirala u četvrtfinale pobjedivši Egipat rezultatom 23:16. Za polufinale će se u srijedu boriti s domaćinom Katarom.

Napeti početak utakmice rezultirao je prvim pogotkom tek u petoj minuti i Njemačka je povela. Cijelo prvo poluvrijeme Nijemci su držali razliku od četiri, pet golova koju Egipat unatoč velikoj borbi nije uspio smanjiti. Ekipe su tako na predah otišle rezultatom 12:8. Dominacija Njemačke nastavila se i u drugom poluvremenu, a gol-razlika se povećala i Egipat je izgubio.

Igračem utakmice proglašen je vratar Carsten Lichtlein, koji je u 44. minuti imao prosjek obrana od 60 posto. Između ostalog obranio je i tri sedmerca. Prije utakmice protiv Egipta, govorio je o samopouzdanju koje je prisutno u reprezentaciji: "Trener je zaslužan za to. Miran je na trenerskoj klupi, nije impulzivan. Ne požuruje, ako nam ne ide. Uvijek je hladne glave i to se prenosi i na ekipu."

Lichtleinovu igru prokomentirao je bivši njemački rukometni reprezentativac Frank von Behren: „Nije se moglo pretpostaviti kako će Carsten na Svjetskom prvenstvu tako dominantno nastupiti. Suveren je i miran. To je bila veličanstvena izvedba.“

Utakmicu je za Sky Sports prokomentirao i trener njemačke reprezentacije Dagur Sigurdsson rekavši da je cijela igra bila jaka, posebno u obrani, ali da su već na početku pokazali smirenost.

Simona Margetić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA27.01.2015. u 10:09
    jbt njemci su stvarno u formi...jedino igrati protiv katara 1/4 finale ne bi bio u njihovoj koži...ali nadam se da će njemci proći u polufinale jer bi nam bili bolja opcija nego domaćin katar....no prvo treba dobiti poljsku koja se tjekom prvenstva sve više diže
    serieA