Rukomet

Goluža: "Znao sam da nam dolazi Poljska", Vori: "60 minuta borbe s njima, kao i svaki put ranije"

Branimir Korać • utorak, 27.01.2015.
Goluža: "Znao sam da nam dolazi Poljska", Vori: "60 minuta borbe s njima, kao i svaki put ranije"
Foto: EPA

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva Hrvatskoj je donijelo Poljsku, fizički vrlo zahtjevnog protivnika, ali reprezentaciju koju hrvatski igrači dosta dobro poznaju i trebali bi već znati kako se protiv nje postaviti...

Izbornik Slavko Goluža nije sumnjao protiv koga će Hrvatska igrati u četvrtfinalu. Problemi Šveđana u vanjskoj liniji ipak su bili preveliki i Golužina prognoza se ostvarila.

"Poljska će nam biti najteži protivnik do sada, njih sam i očekivao jer je Švedska praktički prepolovljena na bekovskim pozicijama. Znali smo da im Kim Andersson ne igra zbog problema s ramenom i samim time znao sam da će Poljaci u 60 minuta bili bolji. Imamo teškog protivnika, dosta su neugodni, ali siguran sam da ćemo odigrati puno bolje i agresivnije. Ja sam gledao Poljake, igrače nisam htio puno zamarati, ali dobro ćemo se pripremiti."

Dvoboj protiv Brazila je iza Hrvatske i unatoč pobjedi bila je to utakmica koje se nećemo sjećati po dobroj igri.

"Bilo je jako teško igrati protiv Brazila, ali takve utakmice se događaju na svjetskim prvenstvima jer se rijetko susrećemo s takvim obranama."

Igor Vori očekuje još jedan težak dvoboj s Poljacima i utakmicu sličnu dosadašnjima.

"Protivnik je jako neugodan koji ima strašnu 6-0 obranu sa Szmalom na golu. Svi pričaju da su Poljaci spori, ali nisu uopće spori već igraju taktički vrlo zreo rukomet što se pokazalo protiv Šveđana koje su dobili doslovno na taj način. Čeka nas kao i svaki puta dosad s Poljacima 60 minuta teške borbe."

"Imaju strašne šutere. Od Jureckog do Bieleckog i Lijewski na drugoj strani. Vanjska linija s oba pivota, pogotovo starijim Jureckim koji je jako nezgodan i drugim koji ima 210 centimetara, čine jako neugodnu momčad", dodaje Vori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 10:32
    Koliko puta je već Goluža rekao dobro pripremiti!? Prije svake utakmice barem 5 puta. Ja od njegove dobre pripreme nisam vidio ništa! Da imamo solidnog trenera prošetali bi se do finala ovako pomozi bože!
    Obrisan korisnik
  • cameosis27.01.2015. u 22:37
    »vidoviti« guzoliža …
    cameosis
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 16:41
    mislim da ćemo ipak s poljacima lakše... teže će biti protiv Katra kojeg očekujem u 1/2 finalu..
    Obrisan korisnik