Košarka

Repeša: "Ne previše gledljivo, ali interesantno. Izvukli smo pouke", Stipčević: "Ovo zaboravljamo"

Borna Rupnik • srijeda, 28.01.2015.
Repeša: "Ne previše gledljivo, ali interesantno. Izvukli smo pouke", Stipčević: "Ovo zaboravljamo"
Foto: FaH

U još jednoj napetoj utakmici u Eurokupu, Cedevita je nakon produžetka uspjela svladati goste iz Rima i doći nadomak prolazak skupine.

Košarkaši Jasmina Repeše preživjeli su dva zadnja napada Virtusa iz Rome, a kako Talijani nisu bili precizni ni na isteku 40. minute, ni na isteku produžetka, vrijedni su bodovi ostali u Zagrebu.

"Zaista sam sretan i zadovoljan što smo dobili. Vidjeli ste kako je ovo izgledalo. Mogu čestitati dečkima. Znam da utakmica nije bila previše gledljiva, ali je bila jako interesantna", smatra trener Cedevite Jasmin Repeša, prenose klupske stranice.

Miro Bilan, igrač Cedevite: "Bila je to izuzetno teška utakmica. Doduše, jako uzbudljiva za gledatelje. Mislim da smo zasluženo pobijedili, iako samo jedan razlike. Po broju skokova može se vidjeti da smo pokazali stvarno veliku želju".

Repeša je istaknuo i navijačku potporu u Domu Dražena Petrovića: "To je publika i prepoznala i mislim da je ovo bila možda i najbolja podrška što se tiče naših europskih utakmica ove sezone. Publika je stala uz dečke i bodrila ih".

Njegova je momčad na gostovanju u Rimu morala priznati poraz, prvi u skupini nakon pobjeda nad španjolskom Zaragozom i ruskim Crvenim oktobrom iz Volgograda.

"Mi smo u odnosu na utakmicu u Rimu izvukli pouke i pripremili smo se dobro. Oni bez konkurencije uzimaju najviše šuteva za tri poena u Eurokupu i u Rimu su nam skinuli puno skokova u napadu, a vidjeli ste koja je razlika u skoku bila večeras. U valorizaciji smo imali 20 poena više od njih, imali smo duplo više skokova od njih i zabili smo samo dvije trice i kad pobijediš u takvoj utakmici može se reći da si zaslužio pobjedu", zaključio je strateg zagrebačke momčadi.

Hrvatski košarkaš u redovima Virtusa, Rok Stipčević, bio je najbolji strijelac gostiju s 27 koševa, a tricom nedugo prije produžetka zamalo je postao i čovjek odluke.

"Ovo mi je bila jedna od najboljih utakmica sezone, no žao mi je zbog poraza. Sljedeća utakmica nam je u Rusiji. Ovu zaboravljamo i mislim da još uvijek imamo šanse za prolazak", sažeo je.

Eurokup, Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cedevita91:90 *Virtus Roma
Casademont Zaragoza71:82Volgograd
1Virtus Roma 42+31
2Cedevita 42+7
3Volgograd 33-11
4Casademont Zaragoza 15-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cedevita91:90 *Virtus Roma
Casademont Zaragoza71:82Volgograd
1Virtus Roma 42+31
2Cedevita 42+7
3Volgograd 33-11
4Casademont Zaragoza 15-27

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 13:28
    Prva i druga momčad prolaze.
    Obrisan korisnik
  • ZoSo28.01.2015. u 13:10
    Može li mi netko reći koje momčadi iz skupina prolaze dalje? Samo prvi ili prva i druga momčad?
    ZoSo
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 12:59
    Roma je cirkus ekipa..tako šta...u ekipi ima više klaunova neg što ih ima prosječni cirkus
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 11:13
    Ajde glavonja bolje ti je da šutiš nego da vječno prosipaš demagogiju.Umjesto da se sramiš i zahvališ sucima kao obično pričaš pizdarije.
    Obrisan korisnik