Zimski sportovi

Perković preko Medveščaka do reprezentacije: "Nije nemoguća misija gledati Hrvatsku na OI"

Borna Rupnik • petak, 30.01.2015.
Perković preko Medveščaka do reprezentacije: "Nije nemoguća misija gledati Hrvatsku na OI"
Foto: Dea Sajko

Hrvatska hokejska reprezentacija ovog će travnja biti jača za Nathana Perkovića, koji je stekao pravo nastupa i zaigrat će na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Nathan Perković, igrač zagrebačkog Medveščaka, dobio je pravo nastupa za Hrvatsku i bit će na raspolaganju izborniku Donu MacLeanu za svjetsku smotru, Divizije I Skupine B. Hrvatska će od 13. do 19. travnja u Eindhovenu igrati protiv domaćina Nizozemske, Estonije, Velike Britanije, Koreje i Litve.

"To je jedna od najboljih vijesti koje sam primio ove sezone. Ponosan sam što ću imati priliku zaigrati za zemlju iz koje vučem korijene. Nevjerojatno. To puno znači meni i mojoj obitelji. Pradjed bi mi bio jako ponosan što sam se vratio doma i što igram za Hrvatsku", izjavio je za Medveščakove stranice izrazito sretni Perković.

"Jedna stvar je igrati za klub, a jedna za reprezentaciju. Mislim da nema veće časti od predstavljanja svoje zemlje na jednom tako velikom natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo bez obzira o kojoj se diviziji radilo. Veselim se pozivu i nadam se da ću pomoći reprezentaciji da ostvarimo što bolji plasman", kaže.

Perković ima 29 godina, a u redove zagrebačkih Medvjeda stigao je u sezoni 2012./2013. "Otvorila su mi se mnoga vrata", rekao je Perković koji je nastupao u EBEL-u, KHL-u i na Spengler Cupu.

"Uvijek sam duboko u sebi priželjkivao bar jedan nastup na Svjetskom prvenstvu, kao i na Zimskim olimpijskim igrama ili kvalifikacijama za ZOI. Nadam se da ću i taj cilj jednog dana ostvariti. Znam da je Hrvatska još daleko od toga, ali nikada se ne zna. Budući da je reprezentacija iz godine u godinu sve jača, vjerujem da to nije nemoguća misija i da ćemo jednog dana i hrvatsku hokejsku reprezentaciju gledati na OI. Ovo je samo tek početak, prvi korak. Bit će ovo zabavno putovanje. Jedva čekam", zaključio je Nathan Perković, budući hrvatski reprezentativac.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!