Rukomet

Karačić: „Pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje“

Iz Dohe:Jelena Bagarić • petak, 30.01.2015.
Karačić: „Pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje“
Foto: EPA

Odličnom utakmicom protiv Njemačke reprezentacija Hrvatske izborila je borbu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Za razliku od četvrtfinalnog susreta, Hrvatska je na terenu izgledala dobro i koristila je svoja najjača oružja kao što su obrana i kontre. Dobru igru pohvalio je i izbornik Goluža koji je sretan jer se njegova reprezentacija uspjela podići nakon poraza.

Hrvatska reprezentacija u subotu će igrati za peto mjesto nakon što je slavila u prvom ogledu razigravanja protiv Njemačke. Za razliku od utakmice s Poljskom, protiv Njemačke je igra odlično funkcionirala. Izbornik Slavko Goluža zadovoljan je što su njegovi igrači uspjeli doći do pobjede: “Od srca čestitam mojim igračima na pobjedi. Nije bilo lako se vratiti se nakon teškog poraza. Odigrali smo jako tešku utakmicu s jako dobrim protivnikom.“

“Igrali smo jako dobru obranu na čelu s Mirkom na golu. U napadu smo bili strpljiviji i imali smo kontrolu utakmice od 15. minute kad smo prelomili. Napravili smo seriju od četiri pogotka i do kraja utakmice smo imali kontrolu u svojim rukama“, pojasnio je Goluža koji sada zajedno s reprezentacijom čeka protivnika u utakmici za peto mjesto

Hvala navijačima

“Na kraju bi htio čestitati navijačima koji su nas i danas došli bodriti u velikom broju i onima koji su bili ispred malih ekrana. Želim se zahvaliti i čestitati izborniku Sigurdssonu na dobroj utakmici koju smo odigrali. Bila je teška, ali mislim da je bila dobra“, rekao je Goluža.

Sličnog razmišljanja bio je i Igor Karačić koji je naglasio kako žele turnir zaključiti pobjedom: “Nije bilo lako vratiti se na ovakav put poslije onakvog razočarenja, odnosno poraza od Poljske. Dobro smo se spremili za ovaj susret. Pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Sve je štimalo, imali smo dobru obranu s Mirkom na golu i kontrolu u napadu. Ostaje nam sutra utakmica protiv Danske ili Slovenije. Sigurno je da ćemo se spremiti za svakog protivnika jer želimo završiti turnir s pobjedom“, rekao je Karačić.

Njemačka je dobro otvorila susret, no nakon 15. minute utakmica je pripala Hrvatskoj. Dagur Sigurdsson istaknuo je pogreške svoje reprezentacije: “ Čestitke Hrvatskoj na dobroj utakmici i čestitam im na pobjedi. Bili su bolja momčad danas i o tome nema spora. Dobro smo počeli, igrali smo dobro u obrani i trčali smo kontre. No, onda smo sredinom prvog dijela počeli raditi glupe greške i dali smo Hrvatskoj lopte u ruke. Utakmica se prelomila kad su oni počeli igrati svoju igru. Dobro smo se borili u drugom dijelu, ali propustili smo svoje prilike pa pobjeda Hrvatske nije došla u pitanje. Sutra želimo završiti turnir s pozitivnim rezultatom“, prokomentirao je Sigurdsson.

Patrick Groetzki također je istaknuo zasluženu pobjedu Hrvatske ali i raspoloženog Alilovića: “Hrvatska je u potpunosti zaslužila pobjedu. Mi smo propustili puno prilika i Alilović je bio dobar na golu. Nakon dobrog početka u prvom dijelu i isključenja za Hrvatsku nismo uspjeli postizati pogotke. To je bio ključ preokreta u utakmici. Nismo se nakon toga uspjeli vratiti ili izjednačiti. Na kraju su u potpunosti zaslužili pobjedu“, zaključio je Groetzki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA31.01.2015. u 14:10
    vako natjecanje od kad je goluža na klupi može se sabrati u izreci: "IĆI U RIM I NE VIDIT PAPU"
    serieA
  • narada10830.01.2015. u 18:18
    Ne znam, Igore, lako je biti general poslije bitke. Ali kad su imali on +3, ili izjednačili našu prednost poslije pauze, nisam siguran da je pobjeda bila neupitna...
    narada108
  • teniosac30.01.2015. u 17:10
    pobjeda gorkog okusa..
    teniosac
  • teniosac30.01.2015. u 17:10
    ma hvala kurcu za pobjedu ali bitno je da su ono glavno sjebali..
    teniosac