SP 2015. - Završnica, za 3. mjesto, 01.02.2015.
Poljska
Poljska 29:28 Španjolska
Španjolska

Poljska nakon produžetaka do brončanog odličja

Iz Dohe:Danijela Lemaić • nedjelja, 01.02.2015.
Poljska nakon produžetaka do brončanog odličja
Foto: EPA

Prvi termin u Lusail dvorani ove nedjelje bio je rezerviran za utakmicu za treće mjesto između Španjolske i Poljske. U pohod na broncu nešto su bolje ušli Poljaci, no Španjolci su sustigli protivnike pred kraj prvog poluvremena da bi u drugom nametnuli svoj tempo. No Poljaci se nisu predali stoga je utakmica otišla u produžetke u kojima su bolji bili Poljaci koji osiguravaju minimalno slavlje vrijedno brončanog odličja.

Poljska - Španjolska 29:28 (13:13, 24:24, 26:26)

Svjetsko prvenstvo, utakmica za treće mjesto:
DOHA - Dvorana Lusail, Gledatelja:7359
Suci: Hansen/Gjeding

Poljska: Szmal (10 obrana), Wichary, Krajewski 1, Orzechowski, Bielecki 1, Rojewski, Wisniewski 4, B. Jurecki 2, M. Jurecki 3, Wyszomirski, Grabarczyk, Jurkiewicz 1, Syprzak 6, Daszek 3, Szyba 8, Charapkowski
Izbornik: Michael Biegler

Hrvatska: Perez de Vargas (15 obrana), Sierra; Rocas 1, Maqueda 3, Tomas 7, Entrerrios 2, Aguinagalde 4, Ugalde, Andreu, Rodriguez 1, Canellas, Garcia 4, Rivera 5, Guardiola 1, Dujšebajev
Izbornik: Manolo Cadenas

Sedmerci: Poljska: 1/2; Španjolska: 3/3
Isključenja: Poljska: 8 min.; Španjolska: 2 min.

Svjetsko prvenstvo u Kataru stiglo je do posljednjeg dana, a prvi su na teren dvorane Lusail istrčali rukometaši Poljske i Španjolske kako bi krenuli u borbu za brončanu medalju. Početak susreta bio je s obje strane loš, no Poljaci se tada razigravaju i osiguravaju vodstvo koje Španjolci sustižu tek pred kraj prvog dijela nakon čega u nastavku bivaju bolji i prelaze u vodstvo. Poljska reprezentacija nije odustala te je pritisnula Španjolce i s posljednjim sučevim zviždukom osigurala produžetke susreta. U dva puta po pet minuta istaknula se reprezentacija Poljske koja u posljednjim sekundama utakmice osigurava pobjedu nad Španjolcima.

Prvi pogodak u borbi za brončanu medalju stiže u trećoj minuti kada Michal Daszek zabija za početno vodstvo Poljske nakon čega su uslijedile brojne greške kod obje ekipe stoga se na novi gol čekalo sve do pete minute dvoboja kada Poljska preko Adama Wisniewskog odlazi na +2 (2:0), a potom i na +3. Španjolska je rješenje za poljsku obranu pronašla u osmoj minuti sigurnim zgoditkom Alberta Rocasa. Raspoloženi Slawomir Szmal držao je Poljsku u vodstvu sve do 18. minute utakmice kada se probudio i španjolski vratar Gonzalo Perez de Vargas koji je pomogao suigračima da stignu na samo pogodak zaostatka (8:9).

U posljednjih deset minuta prvog dijela Španjolci su pojačali tempo te su preko Antonia Garcije poravnali rezultat na 11:11. Izjednačena borba odvijala se do samog kraja prvog poluvremena, a iako su obje ekipe imale priliku na odmor otići s prednošću u svlačionice se otišlo pri rezultatu 13:13.

U drugi dio susreta nešto su bolje ušli španjolski rukometaši koji su poveli 15:14, no ubrzo se igra vratila u egal te se u izjednačenom tonu igralo sve do 46. minute kada Španjolska kažnjava neopreznost Poljaka te preko Victora Tomasa i Raula Entrerriosa odlazi na prvih +2 (20:18), a potom još jednom biva siguran Tomas koji ostavlja protivnike na minus tri (18:21).

Pri ulasku u završnicu susreta Chema Rodriguez odvodi Španjolce i na +4 (22:18), no sigurni su tada Szyba i Bartosz Jurecki za poljskih minus jedan (21:22). Velika borba odvijala se do samoga kraja, a sa zvukom sirene Poljsku u produžetke odvodi Szyba koji pogađa za 24:24.

U prvom dijelu produžetaka ništa se ne mijenja, naime, nastavila se igra gol za gol, a po isteku pete minute na semaforu je stajalo 26:26. U drugom dijelu produžetka boljima su se pokazali poljski rukometaši koji su poveli 27:26, a na kraju su slavili 29:28 nakon što put do španjolske mreže pronalazi Kamil Syprzak.

Poljsku je do slavlja vodio Michal Szyba s osam pogodaka, dok je na vratima Slawomir Szmal sakupio deset obrana. Najbolji igrač susreta je Michal Szyba, a kod Španjolske najbolji je bio Victor Tomas sa sedam zgoditaka. Čuvar mreže Gonzalo Perez de Vargas zaustavio je 15 lopti.

SP 2015. - Završnica

za 3. mjesto

Poljska29:28Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz01.02.2015. u 17:34
    Ništa neobično, utakmicu za treće mjesto najčešće dobije ekipa koja se uspije bolje motivirati, a to obično bude slabiji protivnik, tj. onaj koji je svjestan da mu u finalu nije ni bilo mjesto. Naravno svaka čast Poljacima, a posebno Biegleru. Školski primjer kako iz sasvim prosječne skupine igrača... [više na forumu]
    sportoz
  • narada10801.02.2015. u 17:14
    pa i Šveđani ne mogu biti presretni, nakon srebra u Londonu, sada izbačeni u osmini finala, 10. mjesto.
    narada108
  • Obrisan korisnik01.02.2015. u 16:56
    na kraju kad pogledaš, mi i Danci najveći luzeri prvenstva... dobili bi i Katar i Španjolsku i Poljsku da smo bili 100 % unutra...Francuzi neprikosnoveno 1.
    Obrisan korisnik
  • narada10801.02.2015. u 16:52
    gdje je sada ona ekipa koja je blatila Poljsku kao „nikad slabija" nakon pobjede nad nama? Nisam baš siguran da bismo mi napravili takav povratak protiv svjetskih prvaka u devetoj tekmi kad su gubili -3 u 51. min. I još im je Bielecki imao vrlo slab dan.
    narada108
  • Ronaldo901.02.2015. u 16:49
    kak ne,veca glupost je bila kad u sve naše vanjske igrace zadnji nas napad protiv Poljske vodi Čupić i gubi loptu.... sve u svemu bravo za poljake velik uspijeh za njih, evo sve se može samo kad se ima žara u ocima i volje, i trenera naravno,bas ono šta mi nemamo
    Ronaldo9