Rukomet

Goluža: "Potajno smo se nadali stepenici više, Brazil nas je poljujao", Červar: "Nije debakl"

Borna Rupnik • nedjelja, 01.02.2015.
Goluža: "Potajno smo se nadali stepenici više, Brazil nas je poljujao", Červar: "Nije debakl"
Foto: EPA

Hrvatski izbornik Slavko Goluža smatra kako se nakon osvojenog šestog mjesta u Kataru treba što prije okrenuti budućnosti, a nekoliko je riječi ponudio i bivši izbornik Lino Červar.

Porazom od Danske hrvatski su rukometaši zaključili svoj nastup na svjetskoj smotri i vratili se u domovinu, a izbornik Slavko Goluža svjestan je da se u Kataru moglo i više.

"Treba prespavati, napraviti objektivnu analizu, vidjeti gdje sam, odnosno gdje smo pogriješili. Napraviti plan i krenuti dalje. Ispunili smo primarni cilj, izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre. Potajno smo se nadali da ćemo ići stepenicu gore. Nitko ne bi bio sretniji od mene i igrača da smo napravili taj iskorak protiv Poljaka i da smo otišli u polufinale. Htjeli smo puno, no nismo napravili taj iskorak", prenosi HRT njegove riječi.

Hrvatska je imala vrlo dobar ždrijeb još od grupne faze, da bi se u osmini finala sastala s Brazilom, a u četvrtfinalu s Poljskom.

"Trebamo biti realni, i Austrija i Tunis i Makedonija su jako dobre reprezentacije. Mi smo iz utakmice u utakmicu rasli i polako se dizali. Međutim, došla je utakmica protiv Brazila na kojoj smo se istrošili i koja nas je dosta poljuljala. I uslijedila je Poljska", kaže.

"Što se pomlađivanja tiče, u najboljoj sam namjeri htio dobro. Sigurno da sam možda i pogriješio. Sigurno je da su i ozljede utjecale na to. Nisam razgovarao s čelnicima Saveza", dodao je Slavko Goluža.

Svoje je mišljenje ponudio i bivši izbornik Lino Červar, koji ističe ispunjenje prvog zacrtanog cilja, plasmana u olimpijske kvalifikacije.

"Budući da je Hrvatska rukometna velesila jasno je zašto su navijači i igrači razočarani. No, prvi je cilj ostvaren pa zato ne bih mogao reći da je to debakl. Igrači su htjeli, oni su se borili, ali treba učiti od boljih. Na klupi sam vidio da su naši igrači anksiozni. Treba poraditi na samopouzdanju i hrabrosti", rekao je Červar, povukavši paralelu s Omeyerom i Karabatićem koji su uvijek gladni pobjeda.

Negativni komentari o izborniku Goluži nisu produktivni i ne smije se zaboraviti sve dobro što je učinio za hrvatski rukomet - osvojio devet medalja kao igrač i tri bronce kao trener, kaže Červar.

"Goluža je jako zadužio hrvatski rukomet. Pretjerano je ovo oko Slavka, stvorio se veliki animozitet i neprijateljstvo. To nije zaslužio ovako veliki sportaš. Slažem se s njime da treba napraviti dobru analizu. Moramo mudro, pametno i smireno provesti raspravu oko toga kako pripremiti reprezentaciju", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2015. u 10:35
    Čitam sada u Večernjem da Serdarušić preuzima reprezentaciju! Daj bože da je istina!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2015. u 08:07
    Zašto kod nas postoje Gobci ili Mamići koji svoje interese stavljaju ispred cijele nacije,jel to naš mentalitet ili što?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2015. u 15:12
    Ovo je itekako DEBAKL! I to ne toliko rezultatski koliko je debakl od igre (odnosno odsustva ikakve smislene igre)!Nije tragedija biti 6.na Svijetu, zaista nije.Tragedija je da smo prikazali igru koja je na razini slovačke, rumunjske, austrije i makedonije....sve 'velesile' rukometa.Tragedija je da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • serieA02.02.2015. u 16:12
    treba napraviti dobru analizu???? šta znači da Goluža dan danas nema pojma žašto smo loše igrali!!! i molim maknuti sve političke ljuboguzce iz HRS i HNL a znamo kojoj stranci oni pripadaju
    serieA
  • Obrisan korisnik02.02.2015. u 08:13
    zamisli i mi koji nismo u hdz koji se govrimo na sav glas da smo domoljubi i da volimo Hrvatsku isto volimo Hrvatsku ili je domoljublje samo za određen broj ljudi privilegija, a ostali su mrzitelji Hrvatske. Goluža bi trebao otići na nekakav tečja pričanja ili komunikacije (kako se to već zove) jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik