Rukomet

Kapetan prvaka: "Ako postoji pravo vrijeme za odlazak, to je sada, a jamčim da ova Francuska neće stati"

Borna Rupnik • nedjelja, 01.02.2015.
Kapetan prvaka: "Ako postoji pravo vrijeme za odlazak, to je sada, a jamčim da ova Francuska neće stati"
Foto: EPA

Francuska je u Kataru osvojila svjetski naslov, a kapetan Jerome Fernandez smatra kako je vrijeme za reprezentativnu mirovinu, premda je ostavio odškrinuta vrata.

U finalu su Francuzi svladali domaćine rezultatom 25:22, a iskusni Jerome Fernandez odigrao je tek nekoliko minuta. Međutim, opet je stigao dati svoj doprinos novom trofeju.

"U reprezentaciji me se ne koristi više kao prije, dolazi nova generacija koja dobiva sve više prostora. Osvojio sam SP, EP i Olimpijske igre, imam devet zlata s Francuskom i niti jedno izgubljeno finale. Ako postoji pravo vrijeme za odlazak, to je sada. Razum mi tako poručuje, a ipak, volio bih i ostati...", poručio je poslije proslave osvajanje zlatne medalje.

Katar je Francuzima uspio pružiti solidan otpor, premda su Omeyer i društvo uvijek uspjeli pronaći pravi potez u presudnim trenucima.

"Bilo je napeto do samog kraja, no stalno sam imao osjećaj da kontroliramo zbivanja. Kada smo u završnici poveli s tri gola razlike, s obzirom na naše iskustvo, to je bio kraj. Ova je momčad nešto posebno već 20 godina", rekao je Fernandez.

"Jamčim da ova Francuska neće stati. Pred njom su još brojne dobre godine. Ponosan sam, a posebno čestitam Omeyeru s kojim sam osvojio sve - dugujem mu dobar dio svojih medalja", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • krševan01.02.2015. u 23:01
    Ovako se opraštaju legende, sa peharima. Mi smo svoje legende ispljunuli i šutnuli ka zadnje štrace. Seljačine bile, seljačine ostale...
    krševan