Nogomet

Kronologija posljednjeg dana: Cuadrado igrač Chelseaja, Wolfsburg potvrdio dolazak Schürrlea

Sportnet • ponedjeljak, 02.02.2015.
Kronologija posljednjeg dana: Cuadrado igrač Chelseaja, Wolfsburg potvrdio dolazak Schürrlea
Foto: EPA

Završne poteze sa zimske nogometne tržnice mogli ste pratiti na Sportnetu.

0:17 | Toliko što se tiče ovog posljednjeg dana tržnice. Ako ste očekivali više, niste jedini. Ugodnu noć želi vam ekipa Sportneta.

23:44 | Harry Redknapp je dobio neočekivano pojačanje, Thierry Henry potpisao je za QPR i poboljšao prosjek godina momčadi. Volio bi Harry...

23:34 | Posljednjeg dana prijelaznog roka Rickie Lambert imao je opciju prelaska u Aston Villu koja je bila spremna platiti pet milijuna funti Liverpoolu, ali odbio je transfer.

23:06 | Problematični Kamerunac Benoit Assou-Ekotto dobio je raskid ugovora u Tottenhamu i može potražiti novi klub. Težak karakter neće mu baš olakšati potragu.

22:48 | Etienne Capoue trebao je otići u West Bromwich na posudbu, ali odbio je takvu mogućnost. Iako su klubovi već sve dogovorili, Capoue je "minirao" posao.

22:45 | U redovima Fiorentine do ljeta će igrati Mohammed Salah. Barem do ljeta. Fiorentina ima mogućnost produžetka posudbe, a ovaj prelazak došao je i u sklopu posla oko Cuadrada.

22:19 | Nakon što je Cuadrado i službeno postao igračem Chelseaja, Fiorentina je dovela na posudbu Aleandra Rosija iz Genoe. Rosi u potpunosti ordinira desnom stranom i vide ga kao igrača koji bi mogao nadomjestiti Kolumbijca.

22:08 | Puno klubova htjelo je Aarona Lennona, ali nijedan nije uspio postići dogovor s nekadašnjim engleskim reprezentativcem. U konačnici je poslan na posudbu u Everton gdje će napokon pokušati doći do kontinuiteta nastupa.

22:03 | Juventus je danas potvrdio dolazak Stefana Sturara, igrača sredine terena Genoe. Sturaro je torinsku momčad stajao oko pet milijuna eura.

21:37 | Potez za budućnost povukao je Torino koji je doveo iz Boca Juniorsa Francesca Serafina. Inače 17-godišnji napadač nekada je bio u Rominoj školi, ali roditelji su se morali preseliti u Argentinu zbog posla te je preselio u redove Boce.

21:12 | Hatem Ben Arfa neće igrati za Nicu nakon što je odbijena žalba francuskog kluba, a njegov odvjetnik poručio je kako nekada veliki talent razmišlja o odlasku u mirovinu i završetku karijere.

20:45 | Uskoro ćemo dobiti i službenu potvrdu dolaska Filipa Đuričića u Southampton. Mainz je na svojoj službenoj stranici objavio kako je Đuričić htio otići u Premier ligu i odmah je napustio klub.

20:39 | Već pomalo zaboravljeni Aleksander Hleb napustio je Konyaspor i postao novim igračem Genclerbirligija.

20:36 | Prema informacijama do kojih smo mogli doći, Josip Radošević i Filip Bradarić uistinu bi od sutra trebali postati igračima Rijeke. Treba pričekati utorak i liječničke preglede i potpis ugovora, ali nekih velikih preokreta ne bi trebalo biti.

20:09 | Novo ime u svlačionici Palerma je Andrea Rispoli, branič koji dolazi iz Parme. Rispoli dolazi na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, praksa kojoj mora pribjegavati većina talijanskih klubova.

20:04 | Olympique Marseille imat će do kraja sezone na posudbi iz Monaca Lucasa Ocamposa uz mogućnost otkupa ugovora. Postoji i uvjet za to, Marseille se mora plasirati u Ligu prvaka. Monaco će u tom slučaju zaraditi 10 milijuna eura.

20:00 | New York Red Bull potvrdio je kako je postignut dogovor o razlazu s Timom Cahillom. Iskusni Australac napustio je klub za koji je od 2012. godine odigrao 62 utakmice i postigao 14 pogodaka, a po svemu sudeći vraća se u Australiju.

19:47 | Još jedan veliki transfer koji je čekao samo službenu potvrdu je odrađen. Juan Cuadrado novi je igrač Chelseaja, napokon je potvrdio i londonski klub.

19:13 | Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ostao je u Turskoj. Promijenio je klub i iz Elazigspora preselio u Gaziantepspor.

18:59 | Jedan od najzvučnijih transfera posljednjeg dana prijelaznog roka je dovršen. Wolfsburg je potvrdio dolazak Andrea Schürrlea iz Chelseaja. Sve je bilo riješeno i spremno za potpis ugovora, čekao se samo konačni dogovor klubova i zeleno svjetlo Chelseaja koje je napokon stiglo.

18:55 | Marco Borriello nastavio je tradiciju mijenjanja klubova, West Ham, Juventus, Sampdoria, Empoli, Treviso, Reggina, Milan, Roma i ponovno Genoa. U Genoi će pokušati oživjeti karijeru. Prvo će se morati dobro pripremiti nakon što je imao dosta problema s ozljedama u posljednje vrijeme.

18:51 | Mladi vratar Lyona Jeremy Frick odlazi na posudbu u Servette do kraja sezone. Inače treći vratar Lavova nije upisao nijedan nastup u Ligue 1 i procijenjeno je da je najbolje poslati ga na posudbu. Servette nema pravo otkupa ugovora na kraju posudbe.

18:48 | Već danima priča se o odlasku Morgana Schneiderlina iz Southamptona, dio engleskih medija tvrde kako definitivno ostaje, a dio pak da je pred vratima Arsenala. Naredni sati napokon će okončati tu sapunicu.

18:45 | Još jedan Hrvat trebao bi uskoro biti predstavljen u Italiji, kako prenosi većina talijanskih izvora, Marko Livaja uskoro će postati novi igrač Parme.

18:26 | New York City FC potvrdio je dolazak slovačkog reprezentativca Adama Nemeca. Napadač koji je zadnje dvije i pol godine dijelio svlačionicu s Damirom Kreilachom okušat će se u MLS-u gdje će mu suigrači biti David Villa i Frank Lampard.

18:22 | Ruski mediji naveliko tvrde da je transfer Artema Dzjube iz Spartaka u Zenit gotova priča. Visoki ruski napadač trebao bi biti u naredna 24 sata predstavljen kao novi igrač Zenita s kojim bi trebao potpisati petogodišnji ugovor i zarađivati 3.3 milijuna eura godišnje.

18:18 | Rickie Lambert i Mario Balotelli ne napuštaju Liverpool. Brendan Rodgers tvrdi da će posljednjeg dana prijelaznog roka u Liverpoolu biti prilično tiho i mirno.

18:13 | Autogram na ugovor s Milanom stavio je Gabriel Paletta. Ugovor je potpisan do ljeta 2018. godine. U Milanu tako nastavljaju s pokušajima podizanja momčadi na ljestvici kroz jačanje kadra i dovođenje novih igrača.

18:06 | Vjerujem da se još uvijek sjećate Belgijca Paula Josea Mpokua iz redova Standarda. Napušta Belgiju i odlazi na posudbu u redove Cagliarija. Predstavljanje će vjerojatno biti obavljeno tijekom utorka, a posudba je dogovorena do kraja sezone. Mpoku je stigao u Italiju još jučer, a danas je odradio liječnički.

18:00 Poštovanje! Nakon što su vas Borna Rupnik i Niko Rukavina doveli do posljednjih sati prijelaznog roka, s vama će ih ispratiti Branimir Korać. Ne znam za vas, ali osobno se nadam čudima i brojnim transferima, nema goreg od mrtvila posljednjeg dana prijelaznog roka.

16:38 18-godišnji veznjak Dele Alli prešao je iz trećeligaša Milton Keynes Donsa u Tottenham.

16:20 Manchester United je i službeno potpisao ugovor 20-godišnjim desnim bekom iz Libije Sadiqom El Fitourijem koji dolazi iz niželigaša Salford Cityja, čijih 50% dionica drže legende Manchester Uniteda, Phillip Neville, Gary Neville, Nicky Butt, Paul Scholes i Ryan Giggs.

16:12 BBC javlja kako transfer Andrea Schürrlea iz Chelsea u Wolfsburg još uvijek nije realiziran. Igrač je prošao liječnički pregled i dogovorio uvjete s Wolfsburgom, ali klubovi još uvijek pregovaraju.

15:59 Milanski Inter po svemu sudeći odustao je od Tina Svena Sušića, no Nerazzurri su vrlo blizu dovođenja Micha Richardsa iz Manchester Cityja. Čeka se konačna potvrda.

15:40 Alessandro Matri vratio se s posudbe iz Milana u Juventus. Tridesetogodišnji napadač je u 16 ovogodišnjih utakmica za Rossonere u Seriji A zabio je 7 golova.

15:17 Reading je kao slobodnog igrača doveo Aiyegbenija Yakubua, 32-godišnjeg nigerijskog internacionalca.

15:11 Wilfried Zaha, 22-godišnji Obalobjelokošćanin, i službeno je (opet) postao igračem Crystal Palacea za kojeg je do sada igrao kao posuđeni igrač Manchester Uniteda. Zaha je iz Crystal Palacea u Manchester došao 2013. za više od 10 milijuna funti. Od tada je za Crvene Vragove odigrao samo četiri utakmice, a većinu vremena proveo je na posudbi u Crystal Palaceu u kojeg se sada i službeno vratio za oko 3 milijuna funti.

15:02 Britanski mediji objavljuju kako je Emanuel Adebayor odbio Crystal Palace i QPR koji su ga željeli dovesti na posudbu iz Tottenhama. Još uvijek traju pregovori Togoanca i West Hama.

14:57 Riječki Novi list je objavio kako je Ivan Krstanović raskinuo ugovor s HNK Rijekom. Špekulira se kako je novi Krstanovićev klub posljednjeplasirana momčad njemačke druge lige, Erzgebirge Aue.

14:47 Sada već bivši veznjak Manchester Uniteda, Anderson Luís de Abreu Oliveira, vratio se u rodni Porto Alegre te je postao član lokalnog Internacionala, dvostrukog osvajača Cope Libertadores. Već je odradio prvi trening.

14:35 Daniele Gastaldello, dojučerašnji kapetan Sampdorije, prvu ligu je zamijenio drugom i postao je novi član Bologne. Cijena transfera iznosi oko milijun eura.

14:09 Tomislav Barbarić, bivši branič Dinama, Lokomotive, Istre i Sturma iz Graza, potpisao za RNK Split na dvije i pol godine. "Drago mi je što sam potpisao za Split, ovo je klub koji ima visoke ciljeve i sretan sam što se uklapam u njihovu viziju".

13:37 Luca Antonelli iz Genoe postao je peto siječanjsko pojačanje Milana, nakon Destra, Susa, Bocchettija i Cercija. Antonelli je 27-godišnji branič s 18 nastupa u prvih 11 ove sezone, a potpisao je ugovor na tri i pol godine. Najavljen je i dolazak šestog pojačanja, braniča Parme Gabriela Palette.

13:27 Talijanski napadač Sebastian Giovinco napustit će Juventus već na početku veljače, premda je ranije bio dogovoren njegov odlazak u Toronto u ljetnom prijelaznom roku. Juventus i Giovinco raskinuli su ugovor u ponedjeljak i Giovinco će ubrzo put MLS-a.

13:24 Kramarićev Leicester City dogovorio je posudbu braniča Roberta Hutha iz Stoke Cityja do kraja sezone.

13:09 Lille je s posudbe vratio reprezentativca Malija, Abdoulaya Diabyja, koji je igrao za belgijski Mouscron. Istovremeno je potpisan novi ugovor, do 2019. godine.

12:44 Tik poslije HSV-a i Stuttgart je objavio ime prinove iz Basela. Kupljen je Geoffroy Serey Die, vezni igrač Obale Bjelokosti koji će se novom klubu priključiti po povratku s Afričkog kupa nacija.

12:37 HSV je nakon Ivice Olića doveo i Čileanca Marcela Diaza iz švicarskog Basela. Radi se o zadnjem veznom igraču koji je potpisao do 2017. godine.

12:25 Unutar hrvatskih granica, Istra 1961 potvrdila je dolazak Adisa Hadžanovića, 22-godišnjeg veznjaka koji je igrao za sarajevski Olimpic, Famosu, Nomme Kalju i jemenski Al Ahli, a s Puljanima je potpisao ugovor na tri godine.

12:19 Hrvatska trojka u Panathinaikosu dobila je pojačanje u liku povratnika u zeleni dres, Charisa Mavriasa, koji je prije godinu i pol dana otišao u Sunderland. Vraća se na šestomjesečnu posudbu.

10:57 Talijanski branič Davide Santon vraća se iz Newcastle Uniteda u Inter iz Milana, kod Brozovića i Kovačića. Otišao je 2011. godine.

10:20 Trener Southamptona Ronald Koeman potvrdio je kako će tijekom dana pokušati zaključiti transfere Tonnyja Vilhene iz Feyenoorda te Filipa Đuričića, člana Benfice koji igra na posudbi u Mainzu.

09:05 Talijanska Roma potvrdila je dolazak napadača Victora Ibarba iz Čopovog Cagliarija, samo dan nakon dovođenja Seydoua Doumbije iz CSKA. Posudba Kolumbijca Ibarba do kraja sezone Rimljane će koštati 2,5 milijuna eura, a eventualna ljetna kupovina dodatnih 12,5 milijuna.

09:00 Njemački reprezentativac Andre Schürrle već je nekoliko dana "pred vratima" Wolfsburga, no šef Klaus Allofs pojasnio je o čemu se radi: "Još se nismo dogovorili s Chelseajem. Problem je u novcu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA05.02.2015. u 13:33
    livaja u parmu?? pa ovaj klub ne plača igračima mjesecima i svi bježe (paletta,cassano) otkud novac za još jednu plaću??
    serieA
  • Obrisan korisnik03.02.2015. u 00:30
    u 23:44 sam se doslovno usro od straha
    Obrisan korisnik
  • Pope John Paul II02.02.2015. u 17:31
    Već sam po naslovu pomislio da je Krstanović potpisao za Milan.
    Pope John Paul II