Tenis

Čilić: "Bio bi prevelik rizik zaigrati u Davis kupu, jako je mala mogućnost nastupa"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.02.2015.
Čilić: "Bio bi prevelik rizik zaigrati u Davis kupu, jako je mala mogućnost nastupa"
Foto: FaH

U Zagrebu je započeo glavni turnir PBZ Indoorsa na kojem neće biti branitelja naslova Marina Čilića. Najbolji hrvatski tenisač praktički je otpisao veljaču i nada se pravoj formi od ožujka...

Oporavak Marina Čilića još uvijek traje i nije spreman za treninge, a kamoli za mečeve. Očekuje da bi kroz 20-ak dana mogao upisati prve nastupe.

"Žao mi je što sam po drugi puta u karijeri morao otkazati nastup u Zagrebu. Skoro sedam tjedana sam bez tenisa, ali za desetak dana bih trebao početi s radom s reketom. Svakodnevno sam na terapijama, odrađujem sve treninge koji ne uključuju reket i vjerujem da bih za nekih 20-ak dana mogao biti spreman za prve mečeve", rekao je Čilić za HTV.

Čilić će morati propustiti Davis kup gotovo sigurno iako ostavlja malu mogućnost.

"Jako teško da ću moći nastupiti, ali neka ostane mala mogućnost otvorena. U Davis kupu morate biti maksimalno spremni, ne bih htio tamo igrati na nekih 70 posto i dodatno riskirati novu ozljedu", dodaje Čilić.

Na novoj ljestvici napredovao je na sedmo mjesto, ali sada slijedi mjesec u kojem brani puno bodova.

"Napredovao sam zahvaljujući Wawrinki koji je izgubio puno bodova. U veljači mene čeka obrana velikog broja bodova i mogao bih pasti za poziciju dvije, ali vjerujem da ću od ožujka krenuti s usponom na ljestvici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac02.02.2015. u 17:55
    o Čiliću ćemo pisati kad počne igrati..
    teniosac
  • teniosac02.02.2015. u 17:48
    Borna igra tak loše da sam prestal gledati tu tekmu...Stakhovski je loš danas,jako puno griješi,a Borna i protiv takvog Stakhovskog gubi 6-2,neću ni misliti kaj se bude tek događalo kad Stakhovski proigra..
    teniosac