Tenis

Britanac James Ward svladao i trećeg hrvatskog predstavnika u Zagrebu

Niko Rukavina • srijeda, 04.02.2015.
Britanac James Ward svladao i trećeg hrvatskog predstavnika u Zagrebu
Foto: FaH

Nakon Tonija Androića i Borne Ćorića, Antonio Veić je treći hrvatski predstavnik koji je ispao s ATP Zagreb Indoorsa. Bolji od Veića bio je britanski tenisač James Ward s 2:0 u setovima...

Hrvatski tenisači još uvijek nisu upisali pobjedu na ovogodišnjem jubilarnom 10. ATP Zagreb Indoorsu. No, to će se sigurno promijeniti danas, nakon što međusobni dvoboj odigraju Ivan Dodig i Mate Delić.

U prijepodnevnom meču, Antonio Veić, 228. igrač svijeta, sa 6:2, 6:4 izgubio je od favorita Jamesa Warda, 102. na svijetu. Britanac je Veiću četiri puta u meču oduzeo servis, a hrvatskom predstavniku je isto za rukom pošlo samo jednom.

U prvom setu Ward je napravio break za 3:1 u gemovima i za konačnih 6:2, s time da kod posljednjeg servisa Veić nije osvojio niti jedan poen.

U drugom setu, Ward ponovno oduzima Veiću servis za 3:1, no Veić u sedmog gemu radi jedini break u meču i vraća se u dvoboj. Kod svog servisa spasio je tri break-lopte, a kod 4:4 imao je jednu prigodu za oduzimanje servisa. Međutim, Britanac je uspio obraniti svoj servis, te je napravio još jedan break za konačnih 2:0 u meču koji je trajao sat vremena i 12 minuta.

Ward će u drugom kolu igrati protiv Andreasa Seppija, petog nositelja koji je sa 6.2, 3:6, 6:4 bio bolji od Robina Haasea

ATP Zagreb Indoors, prvo kolo

James Ward (Velika Britanija) – Antonio Veić (Hrvatska, WC) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2015. u 14:40
    Veic. Ma daj ajde.
    Obrisan korisnik
  • teniosac04.02.2015. u 14:21
    nadajmo se da će barem danas Karlović srediti nepredvidljivog Bagdatisa..
    teniosac