Tenis

Hrvatska bolja od Belgije, protiv Srbije za doigravanje za Svjetsku skupinu II

Branimir Korać • petak, 06.02.2015.
Hrvatska bolja od Belgije, protiv Srbije za doigravanje za Svjetsku skupinu II
Foto: EPA

Hrvatska Fed Cup reprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini i izborila prvo mjesto koje vodi u polufinale Euroafričke zone. Pobjedom protiv Belgije 2:1, Hrvatska je izborila susret sa Srbijom, a pobjednik tog dvoboja ide u doigravanje za Svjetsku skupinu II...

S dvije pobjede Ane Konjuh koja je još uvijek neporažena u Budimpešti, Hrvatska je otišla u polufinale gdje će u meču protiv Srbije tražiti prolazak u doigravanje za Svjetsku skupinu II.

Umjesto Donne Vekić u ovom meču nastupila je Ana Vrljić koja je izgubila od Alison van Uytvanck u prvom dvoboju dana sa 6:2, 6:4, ali nakon toga je meč otišao na hrvatsku stranu.

Sjajna Ana Konjuh pokazala je veliku psihološku čvrstoću, nije imala pravo na krivi korak i nije ga napravila. Protiv najbolje Belgijke Kristen Flipkens slavila je nakon velike borbe s 6:2, 4:6, 6:4 i donijela Hrvatskoj prvi bod.

Konjuh nije imala previše vremena za odmor i odmah je morala ponovno na teren. U paru s Darijom Jurak zaigrala je protiv Flipkens i Van Uytvanck, a hrvatski par pokazao se boljim i odnio je pobjedu s glatkih 6:3, 6:2.

Protiv Srbije hrvatske tenisačice nikako nisu bez šanse, prema rankingu su favoritkinje. Za Srbiju ne igraju one najbolje, prvi reket je Aleksandra Krunić, a osim nje igraju i Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Fed Cup

Hrvatska - Belgija 2:1

Ana Vrljić - Alison van Uytvanck 2:6, 4:6
Ana Konjuh - Kirsten Flipkens 6:2, 4:6, 6:4
Jurak/Konjuh - Flipkens/Van Uytvanck 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 17:22
    Pretpostavljam da je razlog njena loša igra u prva dva meča (izgubila oba). Curi očito ne ide, pa ima logike probati s nekim drugim.
    Obrisan korisnik
  • serieA07.02.2015. u 11:44
    zanima me sa kakvom će postavom igrati srbija
    serieA
  • narada10807.02.2015. u 00:08
    Ana je ----Ana! Da li neko zna zašto nije igrala Donna?
    narada108
  • Obrisan korisnik06.02.2015. u 22:44
    stvarno svaka čast... je da su ove bile bez wicmaherice, ali šta je je, dobile su belgiju, sad roknut srpkinje, pa onda još nekog, i eto ih u drugoj svjetskoj skupini koju nitko živ ne prati :) ali stvarno sjajno... godinama se repka nije mrdnula ni blizu ovakvog iskoraka
    Obrisan korisnik