Rukomet

Golužina ostavka dogovorena: "Serdarušić i Metličić najizglednija kombinacija, nema povratka na bivše izbornike"

Borna Rupnik • subota, 07.02.2015.
Golužina ostavka dogovorena: "Serdarušić i Metličić najizglednija kombinacija, nema povratka na bivše izbornike"
Foto: FaH

Zoran Gobac, prvi čovjek Hrvatskog rukometnog saveza, potvrđuje kako je dvojac Zvonimir Serdarušić - Petar Metličić nadomak preuzimanja reprezentacije, a "blagoslov" će dati i Ivano Balić.

Slavko Goluža u petak je podnio ostavku na dužnost hrvatskog izbornika, a Zoran Gobac objasnio je kako je to bilo unaprijed predloženo "najbolje rješenje".

"Predsjednik Saveza Sandi Šola, tajnik Damir Poljak i ja sjeli smo s izbornikom i dogovorili se da je sada najbolje da Goluža podnese ostavku, što je on predložio, a na kraju i učinio. Vidio je i sam da je veliki pritisak javnosti", ispričao je za HRT izvršni dopredsjednik saveza, Gobac.

U svom je mandatu Slavko Goluža mogao i bolje i gore, ističe, te podsjeća kako nema garancije da će novi izbornik donijeti još bolje plasmane na velikim natjecanjima.

"Goluža je u svojem mandatu imao vrlo dobre i dobre rezultate, ali nije imao negativne i izvrsne rezultate. Javnost je očekivala u Kataru barem polufinale ili čak i dalje za što su bile i realne mogućnosti. No, sport je takav. Goluža je bio mlad izbornik i imao je dobre rezultate, a može se dogoditi da njegovi nasljednici budu imali puno slabije rezultate. Vrijeme će pokazati jesu li ovi rezultati bili dobri. Mi smatramo da jesu", kaže.

U skladu s najavom, Goluža će ostati raditi u HRS-u kao trener mlađih kategorija, a od novog će se stručnog stožera ipak očekivati "polufinala i finala".

Čelništvo saveza u utorak će prvo razgovarati s Ivanom Balićem, koji će preuzeti funkciju koordinatora reprezentacije te će imati pravo predložiti ime novog izbornika.

"Činjenica je da je trenutačno najveći kandidat Zvonimir Serdarušić, a za pomoćnika Petar Metličić. Međutim, moramo obaviti razgovore s njima, vidjeti koji su uvjeti i možemo li ih mi ispuniti te na koji rok bi preuzeli reprezentaciju. Međutim, to je najizglednija kombinacija. Sigurno se nećemo vraćati na izbornike koji su to već bili", zaključio je Zoran Gobac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8807.02.2015. u 14:54
    Serdarušić i Metličić odlična kombinacija!
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 14:31
    Sad će uništavati mlađe kategorije, krasno.
    Obrisan korisnik
  • sportoz07.02.2015. u 11:37
    Želiš reći da ste mu dali do znanja da je u njegovom najboljem interesu dati ostavku, a ne biti brutalno smaknut s klupe. Nije on kapacitet da bi se toga sam sjetio...
    sportoz
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 10:23
    mogla bi ovo biti dobitna kombinacija. bivšem izborniku želim sve najbolje i nek nastavi tesati trenersko iskustvo.
    Obrisan korisnik