Rukomet

Podravka poražena u prvoj utakmici osmine finala Kupa pobjednika kupova

Davor Kovačević • petak, 06.02.2015.
Podravka poražena u prvoj utakmici osmine finala Kupa pobjednika kupova
Foto: FaH

U svojoj koprivničkoj dvorani kao formalni gost Podravka je poražena od Zvezde Zvenigorod s 21:24 i već će u nedjelju na istom mjestu pokušati nadoknaditi tri gola zaostatka.

Zvezda Zvenigorod – Podravka Vegeta 24:21 (13:12)

1/8 finala Kupa pobjednika kupova
Koprivnica – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića, gledatelja: 400
Suci: Robert Harabagiu / Silviu Stanescu (Rumunjska)

Zvezda Zvenigorod: Basarab, Sidorova (14+1); Ivanova, Potapenko 2, Burova, Klimančeva 1, Antonova 4, Koroljeva 5, Kožokar, Uskova 4, Marenjikova 1, Kavronjina 7, Amelčenko, Zakarova, Zakordonskaja
Trener: Aleksander Reva

Podravka Vegeta: Jukić, Kapitanović (6), Milenković (7+2); Čović, Nikšić 1, Šenvald, Živković 3, Džono 1, Nemaškalo 5, Dragišić 1, Vidak 3, Oremović, Maljak, Trifunović 7, Elez
Trener: Goran Mrđen

Sedmerci: Zvezda Zvenigorod 3/5; Podravka Vegeta 5/6
Isključenja: Zvezda Zvenigorod 16 minuta; Podravka Vegeta 10 minuta

Posljednje mjesto u Ligi prvakinja rukometašice Podravke gurnulo je u “sestrinski“ Kup pobjednika kupova po treći put u posljednje tri sezone. Trebale su podravkašice naprije put daleke Rusije, no Zvezda je inzistirala da obje utakmice odigra u gostima (kao i u prošlom kolu kod poljske Gdyne) i tako, ako ništa drugo, Podravkinu blagajnu ostavila nešto težom.

A u nedjeljnom uzvratu u Koprivnici rezultat će ganjati Podravka. Zvezda Zvenigorod je kao formalni domaćin ostvarila tri pogotka prednosti. Daleko od nedostižnog prema svemu prikazanom u prvoj utakmici, ali trebat će Kokice značajno podignuti razinu igre u nedjelju ako misle u četvrtfinale.

Nije se pompozno najavljivala pobjeda ili prolazak u Podravkinim redovima i tako su nekako koprivničke rukometašice djelovale na terenu. Pomalo preplašeno, kao da nemaju iza sebe šest utakmica ove sezone Lige prvakinja. Tri izgubljene lopte u napadu i ekspresna ruska kontra za prejednostavnih 3:0.

Nije ni obrana bila na razini da bi mogla kompenzirati jalov napad. Ruskinje su podigle i do 11:6, ali oscilacijama su bile podložne i rukometašice Zvezde. Uhvatile u podravkašice momentum i do poluvremena stigle na samo pogodak zaostatka (12:13). Razbranila se Milenković, a onda novi problemi. Sredinom drugog poluvremena ozlijedila se i jedna od iskusnijih Kristina Elez i tako stavila veliki upitnik iza sebe za uzvrat.

Bježala je Zvezda, ali puhala je Podravka za vratom. Ni brojna isključenja Ruskinja nisu Koprivničanke iskoristile na pravi način. Poput onog u posljednjim trenucima kada je Podravka umjesto potpunog priključka primila dva jeftina gola koja će se možda i pokazati skupim za prolazak u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!