Nogomet

Argentina osigurala nastup na Olimpijskim igrama, sin Diega Simeonea najbolji strijelac

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.02.2015.
Argentina osigurala nastup na Olimpijskim igrama, sin Diega Simeonea najbolji strijelac
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Argentine prvak je Južne Amerike do 20 godina čime je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Zvijezda Prvenstva bio je Giovanni Simeone, sin Atleticovog trenera Diega Simeonea...

Diego Simeone nastupio je u dresu argentinske reprezentacije 106 puta, a na najboljem putu da jednog dana i sam zaigra za A reprezentaciju je i njegov sin Giovanni.

Na noćas završenom Prvenstvu Južne Amerike, Giovanni Simeone bio je prvi strijelac s devet pogodaka iz deset utakmica, a Argentina je osvojila naslov prvaka te se tako plasirala na Olimpijske igre u Riju.

"Svi smo u početku mislili da je ovdje jer se preziva Simeone, ali pokazao se kao skroman dečko i sjajan suigrač. Istina je da se ubija na treningu kako bi bio još bolji i pred njim je prekrasna budućnost", rekao je njegov suigrač iz reprezentacije Emanuel Mammana.

Simeone dosta radi s psihologom koji mu pomaže u trenucima kada ga ne ide i kada ne zabija pogotke.

"Prije sam puno razmišljao o tome kako sam uspio promašiti priliku, to me je proganjalo. Sada mi je jasno da svi napadači promašuju, čak niti Lionel Messi ne može zabiti svaku priliku. Jako sam zahvalan psihologu koji mi je u tome pomogao. Nogomet je moj život, u našoj obitelji se 24 sada dnevno, 365 dana u godini govori o nogometu. Gledamo nogomet, razgovaramo u njemu i igramo ga. Sve je u nogometu", kaže Giovanni.

Naslov prvaka Južne Amerike Argentina je potvrdila noćas pobjedom protiv Kolumbije 2:1 čime je završila natjecanje u finalnoj skupini s 13 bodova, četiri boda više od drugoplasirane Kolumbije. Iako nije postigao pogodak u tom susretu, Simeone je završio kao prvi strijelac Prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.02.2015. u 16:07
    ajde nemoj se pravit pametan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2015. u 15:32
    umjesto navijaci trebate napisati igraci ....
    Obrisan korisnik