Zimski sportovi

Jansrud u vodstvu nakon spusta, Zrnčić Dim i Kostelić s dosta velikim zaostatkom uoči slaloma

Sportnet • nedjelja, 08.02.2015.
Jansrud u vodstvu nakon spusta, Zrnčić Dim i Kostelić s dosta velikim zaostatkom uoči slaloma
Foto: EPA

Nakon spustaškog dijela alpske kombinacije u vodstvu je Kjetil Jansrud ispred Jareda Golberga i Romeda Baumanna. Spust je obilježio vrlo težak pad Ondreja Banka.

Kjetil Jansrud je brzom i kvalitetnom vožnjom s vrlo malo grešaka došao je do vodstva nakon spustaškog dijela natjecanja. S ovakvom prednošću uz relativno sigurnu slalomsku vožnju sigurno je jedan od glavnih kandidata za postolje.

Beat Feuz imao je nedovoljnu brzinu u gornjem dijelu staze, ali nakon toga je skijao sve bolje i smanjivao svoj zaostatak te na kraju došao na samo devet stotinki zaostatka za Jansrudom. Uz svoju najbolju slalomsku vožnju sigurno je jedan od glavnih kandidata za postolje.

Jared Goldberg bio je izuzetno brz, ali u odnosu na Jansruda nije imao dovoljnu brzinu na samom početku staze i uz nekoliko grešaka zaostao je za Jansrudom 68 stotinki. Slalom mu nije na visokoj razini i trebao bi imati puno sreće da uđe u borbu za medalje.

Od hrvatskih predstavnika Natko Zrnčić Dim završio je na 24. mjestu uz 2.71 zaostatka i sigurno je kandidat za plasman u Top 10 na kraju, za nešto više trebat će dosta sreće. Ivica Kostelić zauzeo je 28. mjesto uz 3.02 zaostatka i također je kandidat za Top 10 rezultat, uz najbolju vožnju sigurno može do Top 5 rezultata. Max Ullrich bio je 34. uz 3.54 zaostatka. Istok Rodeš zauzeo je 45. mjesto sa 7.72 zaostatka.

Od ostalih favorita za medalje tu je sigurno Carlo Janka koji je nakon spusta na petom mjestu s 1.17 zaostatka. Tu je i Thomas Mermilliod Blondin koji ima vrlo dobar slalom, a nakon spusta je na 16. mjestu s 1.88 zaostatka. Alexis Pinturault je na 23. mjestu uz 2.64 zaostatka i za njega vrijedi slično kao za Ivicu. Ted Ligety nakon spusta je 29. i trebala bi mu fenomenalna slalomska vožnja za medalju. Marcel Hirscher završio je spust na 30. mjestu.

Ondrej Bank teško je pao na zadnjem skoku i prevezen je u bolnicu. Imao je jednu od najboljih vožnji, ali skije su mu zapele za jednu grbu uoči zadnjeg Red Tail skoka i nakon toga je na njemu pao.

SP Vail/Beaver Creek, alpska kombinacija (m), rezultati nakon spusta:
1. K. Jansrud (Norveška) 1:43.01
2. B. Feuz (Švicarska) +0.09
3. J. Goldberg (SAD) +0.68
4. R. Baumann (Austrija) +0.69
5. M. Mayer (Autrija) +0.74
...
24. N. Zrnčić Dim (Hrvatska) +2.71
28. I. Kostelić (Hrvatska) +3.02
34. M. Ullrich (Hrvatska)+3.54
45. I. Rodeš(Hrvatska)+7.72

Piše: Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!