Rukomet

Vujović: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo La Rioju i osiguramo treće mjesto u skupini"

Iz Kutije šibica:Danijela Lemaić • četvrtak, 12.02.2015.
Vujović: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo La Rioju i osiguramo treće mjesto u skupini"

Rukometaši PPD Zagreba ove će subote nastaviti s Ligom prvaka, a u sklopu devetog kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja u goste im stiže španjolska Naturhouse La Rioja. Važan dvoboj najavili su trener Veselin Vujović te igrač Luka Stepančić.

Momčad hrvatskog prvaka nakon zimske stanke vratila se rukometnim terenima, a drugi dio sezone otvorila je susretom SEHA GSS lige protiv Vardara. Zagrebaši su u tom susretu pokazali vrlo dobru igru, slavili su nad Makedoncima te na najbolji mogući način najavili susret Lige prvaka protiv Naturhouse La Rioje. Upravo protiv drugog španjolskog predstavnika u Ligi prvaka PPD Zagreb borit će se za treću poziciju u skupini A stoga će Zagrebaši dati sve od sebe kako bi La Rioji uzeli dva boda.

Trener Zagrebaša Veselin Vujović za početak je prokomentirao ekipu La Rioje: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo te da osiguramo treće mjesto u skupini. Igramo protiv ekipe s kojom smo dobro odigrali u Španjolskoj, bili smo cijelo vrijeme u egalu i na kraju smo minimalno poraženi, a upravo to je razlog da budemo optimisti. La Rioja stiže već danas i pokazuje da razmišlja kako nas može dobiti i poremetiti naše planove."

Bez Pavlovića i Obranovića

Zagrebaši i dalje imaju problema s ozljedama unutar svojih redova, a trener Vujović otkrio je tko neće zaigrati u subotu protiv La Rioje: "Pred nama je vrlo ozbiljna utakmica protiv La Rioje. Interes nije baš onakav kakav bi trebao biti. Čeka nas ozbiljna utakmica za našu mladu ekipu. Nezgodan je trenutak jer nam je i dalje ozlijeđen Domagoj Pavlović, njemu se pridružio i Sandro Obranović, a Tonči Valčić nije trenirao dva dana zbog prehlade. Ne kukam oko ozljeda već je ovo samo informacija, jer da kukam to bi značilo da ne vjerujem u ostatak ekipe."

"Moja ekipa je prije svega dobro raspoložena, u dobrom smo momentu forme iako nismo bili previše zajedno. Imamo veliki motiv i želimo pokazati što možemo. Ostavit ćemo srce i život na terenu da dobijemo tu utakmicu", osvrnuo se Zagrebov strateg na dobru atmosferu u momčadi.

U prvom susretu protiv La Rioje ekipa PPD Zagreba minimalno je poražena, a upravo na taj dvoboj se još jednom osvrnuo Vujović: "Prvu utakmicu protiv La Rioje izgubili smo u posljednjih deset minuta jer nismo imali pravu rotaciju, naime, i tamo smo imali par ozlijeđenih igrača. Nedostajalo nam je dinamike, nismo dobro branili njihove visoke kružne napadače. Za svaki naš jači faul publika je pritiskala suce pa je možda i bilo par nepotrebnih isključenja. Mi smo imali pad koncentracije u napadu i završilo je kako je završilo."

"Moramo se nositi s ulogom favorita u ovoj utakmici koju smo si nametnuli, ne plašimo se La Rioje i pokazat ćemo na terenu tko smo i što smo. Nadam se da su se Zagrepčani i ljubitelji rukometa zaželjeli utakmica i da će nam pomoći da upišemo pobjedu", za kraj je pozvao Zagrebov trener sve navijače da u što većem broju dođu podržati rukometaše u borbi za dva boda.

Desni vanjski PPD Zagreba Luka Stepančić složio se s trenerom te je još kratko nadodao: "Odlično smo odradili treninge ovaj tjedan pred La Rioju, nedostaje nam par igrača, ali koga nema bez njega se mora. U Osijeku smo odigrali odlično 50 minuta i da se igralo ponovno dan kasnije pobijedili bi još sigurnije kada smo vidjeli što smo propustili. Sada je najvažnije da svladamo La Rioju. Uz podršku navijača dat ćemo sve od sebe da Arena ostane neosvojiva."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA12.02.2015. u 15:32
    la rijoja nije nesavladiva prepreka pred domaćom publikom...ova se utakmica jednostavno mora dobit čega se i bojim jer je ZG bolji kad su igrači rasterećeni pritiskom pobijede kao protiv kiela ili psg..bojim se da ne podlegnu pritisku....
    serieA
  • Obrisan korisnik12.02.2015. u 15:25
    Trebali smo dobiti i u prvoj, ajmo Zagreb.
    Obrisan korisnik