Nogomet

Atletico potvrđuje pobjedu u derbiju na gostovanju u Vigu, Wolfsburg na iskušenju u Leverkusenu

Sportnet • petak, 13.02.2015.
Atletico potvrđuje pobjedu u derbiju na gostovanju u Vigu, Wolfsburg na iskušenju u Leverkusenu
Foto: EPA

Kako Englezi ovog vikenda imaju na rasporedu kup dvoboje, u pogonu će biti četiri lige. Najzanimljiviji dvoboj očekuje se u Leverkusenu gdje će domaći Bayer ugostiti momčad Wolfsburga, a uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati niti u Vigu...

Troboj na vrhu francuskog nogometnog prvenstva nastavlja se ogledima vodećih protiv sastava iz donjeg dijela ljestvice. Prvi će na teren drugoplasirani Marseille, koji će već u petak navečer ugostiti Reims, momčad koja već nekoliko kola ne zna za pobjedu.

Subota je rezervirana za Parižane, koji nakon derbija s Lyonom na Gerlandu imaju naizgled nešto lakši zadatak, pobijediti Caen na svom Parku prinčeva. Međutim, Caen je u zadnja četiri kola nanizao četiri pobjede i volio bi "skinuti skalp" i jednom od favorita za titulu. Lyon će svoj susret odraditi tek u nedjelju navečer, na gostovanju kod Lorienta.

Subašićev je niz bez primljenog gola prekinut prošlog vikenda kod Guingampa, a novi je Monacov izazov Montpellier, koji je odlično ušao u 2015. godinu, no potom je protiv Lorienta i Lillea u dvije utakmice osvojio samo bod. U borbi za mjesto u Europi posebno će zanimljiv biti okršaj Saint Etiennea - koji nije pobijedio u zadnja četiri kola i Bordeauxa - koji je svoj niz bez pobjede prekinuo protiv Eviana. Derbi začelja igraju dva kluba koja borave u opasnoj zoni, Lens i Evian.

Lov na novi naslov prvaka u Italiji Juventus nastavlja posljednjim susretom 23. kola protiv Cesene na gostovanju. S obzirom na poziciju protivnika, Bianconeri ne bi trebali imati previše problema, no Cesena je upisala dvije pobjede u zadnja tri susreta i protiv aktualnog prvaka i lidera sigurno će imati više motiva za dobrim rezultatom.

Roma bi, barem "na papiru", trebala imati još lakši zadatak jer na Olimpicu ugošćuje Parmu koja reda poraze i na najboljem je putu da sljedeće sezone preseli u niži rang. S obzirom na nedostatak zvučnijih parova, utakmica Palerma i Napolija se nameće za derbi kola. Benitezova momčad jedina uz Torino ima četiri pobjede u zadnja četiri susreta i u sjajnoj je formi, ali na Siciliji su teško prolazile i jače ekipe.

Kolo će otvoriti Sassuolo i Fiorentina u vjerojatnom dvoboju Vrsaljka i Badelja, dok će Brozović i Kovačić s Interom pokušati nakon dugo vremena povezati dvije pobjede u prvenstvu. Lazio je dvama porazima ugrozio svoja nastojanja da se dokopa trećeg mjesta, stoga Biancocelestima hitno treba pobjeda na stadionu Friuli.

Pobjeda Atletica u madridskom derbiju protiv Reala zakomplicirala je španjolsko prvenstvo i ponovno je sve apsolutno otvoreno. Prednost Real Madrida nad Barcelonom sada iznosi samo bod dok je za petama odmah i Atletico koji zaostaje četiri boda za vodećim i još uvijek ima šanse u borbi za naslov prvaka.

Upravo Atletico imat će najteži posao od vodećih u ovom kolu jer ga očekuje gostovanje u Vigu. Celta je čini se izašla iz krize koja ju je dugo potresala i sada izgleda i igra puno bolje te Madriđani neće imati lagan posao.

Lider Real Madrid dočekuje Deportivo bez prava na kiks i mora slaviti ukoliko želi zadržati vodeću poziciju. Nakon poraza od Atletica, možemo očekivati posebno motivirani Real Madrid, a momčad iz La Corune je taj "nesretnik" protiv koje će se Ancelottijevi igrači pokušati vaditi na svom stadionu. Barcelona ne bi smjela imati većih problema protiv Levantea koji će bodove u borbi za opstanak potražiti negdje drugdje. Što se tiče ostalih susreta valja istaknuti dvoboj u Malagi gdje gostuje Espanyol dok Sevilla i Valencia očekuju domaće pobjede protiv Cordobe i Getafea.

21. bundesligaško kolo u petak otvaraju Borussia i Mainz, a sastav Jurgena Kloppa na svom će terenu, nakon visoke pobjede u Freiburgu, tražiti novo slavlje s kojim bi, barem na jedan dan, dodatno se odvojili od samog dna i bodovno izjednačili sa svojim današnjim protivnikom.

Uzbuđenja ne bi smjelo nedostajati niti u subotu, a kao derbi kola izdvaja se susret Leverkusena i Wolfsburga. Kod gostiju se očekuje nastup standardnog Ivana Perišića, dok je u redovima Leverkusena i dalje izvan stroja 19-godišnji Tin Jedvaj. Na noge vodećem Bayernu putuje Ivica Olić sa svojim Hamburgom, a niti malo lagan posao ne očekuje niti Schalke koji će snage odmjeriti s Frankfurtom.

Posljednje dvije utakmice na rasporedu su u nedjelju kada Hertha, koja je prekinula niz od tri uzastopna poraza, u vrlo važnoj utakmici dočekuje pretposljednji Freiburg, a Paderborn putuje u Hannover s nadom da ćedohvatiti prva tri boda nakon čak pet kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!