Zimski sportovi

Medveščak odlično krenuo u Moskvi, ali lider prvenstva na kraju visoko slavio

Branimir Korać • petak, 13.02.2015.
Medveščak odlično krenuo u Moskvi, ali lider prvenstva na kraju visoko slavio
Foto: Ivana Stančin

Moskovski CSKA nastavio je seriju pobjeda i stigao do sedme uzastopne pobjede u KHL-u. Medveščak je odlično krenuo u utakmicu i rano poveo s 2:0, ali domaćin je uspio napraviti preokret...

Nakon impresivne pobjede od čak 12:0 protiv Slovana prije dva dana, CSKA je ugostio Medveščaka i tražio nastavak pozitivne serije. Vodeća momčad lige za poraz ne zna od 22. siječnja kada je u Moskvi slavio SKA iz St. Peterburga, a nakon toga ubilježen je niz od sedam pobjeda.

Medvjedi su u utakmicu ušli opušteno i sa željom predstaviti se u što boljem svjetlu. Krenuli su sjajno golovima Pascala Pelletiera u 51. sekundi te Edwina Hedberga u petoj minuti nakon čega je s gola povučen Kevin Lalande, a među vratnice je otišao Ilja Sorokin.

Domaćin je do kraja trećine napravio pritisak, sijevalo je sa svih strana prema golu Marka Owuye, ali Medveščak je ipak odnio prednost od 2:0 na odmor između dvije trećine.

U drugoj trećini Rusima se ipak otvorilo. Postigli su u deset minuta četiri pogotka, Stephane Da Costa, Roman Ljubimov, Jan Muršak i Igor Grigorenko bili su strijelci u preokretu na 4:2 čime su Zagrepčani veća tada otišli u poraz.

Konačnih 5:2 postavio je na kraju susreta svojim drugim pogotkom francuski reprezentativac Da Costa čime je CSKA nastavio seriju pobjeda, a Medveščakove nade u čudo su nestale u potpunosti.

Za Medvjede su ostale još četiri utakmice do kraja sezone, a sljedeća je 15. veljače u gostima kod Torpeda.

KHL:
CSKA Moskva - Medveščak 5:2 (0:2, 4:0, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2015. u 10:30
    bravo coltrane,sve si dobro napisao,samo ljudi ne prihvacaju jer su svi pametni,ja iskreno samo zalim za nekim tekmama koje smo morali dobiti,pa bi sada jos uvijek lov na play off bio otvoren,al sto je tu je...idemo s juniorima sto dalje u sezonu!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2015. u 10:05
    Situacija je ista kao i prošle godine, osim rezultata koji je slabiji. Tko je zaista zainteresiran za razloge slabijih rezultata mogao je saznati iz razgovora s Gojanovićem kojih je bilo dovoljno u medijima, a još uvijek ih možee naći ako se malo potrudi. Medvjedi nisu na dnu dna, 22. su od 28... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren14.02.2015. u 02:16
    Nije ništa bajno i sjajno, budžet je premalen za ozbiljniju konkurentnost u KHL.Priča o doigravanju je bila pomalo mazanje očiju.
    Zdren
  • Obrisan korisnik13.02.2015. u 22:54
    Moze li neko da istinski pojasni situaciju u Medvescaku. Sve je bajno, sjajno, a Medvedi su ustvari na dnu dna.
    Obrisan korisnik