Zimski sportovi

Medveščak ne misli odustati: "CSKA je s razlogom prvi, a nastavljamo se boriti, želimo još koju pobjedu"

Borna Rupnik • subota, 14.02.2015.
Medveščak ne misli odustati: "CSKA je s razlogom prvi, a nastavljamo se boriti, želimo još koju pobjedu"
Foto: Ivana Stančin

Posljednji vlak za doigravanje Medveščaku je otišao u Moskvi, porazom od domaćeg CSKA. Zagrepčani su poveli, ali nije bilo dovoljno.

Iako su na kraju prve trećine vodili 2:0 protiv najbolje momčadi lige, moskovskog CSKA, zagrebački Medvjedi ostali su praznih ruku. Rusi su već na početku druge trećine preokrenuli rezultat i naposljetku slavili 5:2.

Time se Medveščak i teoretski oprostio od mogućnosti za nastupom u doigravanju.

"Prije ove utakmice naša je momčad bila zabrinuta zbog rezultata CSKA iz prošlog kola u kojemu su pobijedili Slovan s 12:0. No, mi smo se jako dobro držali protiv ovako jake momčadi. Dobili smo prvu trećinu i bila je to velika stvar za nas. Odlučujući moment je svakako bio onaj s početka druge trećine kada smo bili u situaciji s igračem manje. Taj smo penalty kill trebali izvući jer je ovako CSKA taj trenutak preokrenuo u svoju korist", sažeo je Doug Shedden, trener hrvatskog predstavnika u KHL-u.

Kapetan Andrew Murray kao problem je istaknuo i brojna isključenja svojih suigrača: "Unatoč borbi i želji, teško se bilo vratiti, pogotovo jer smo često bili na klupi za kažnjene igrače, a CSKA je momčad koja će to uvijek iskoristiti. Nisu bez razloga prvi na ljestvici".

Medveščak će do kraja prvog dijela, odnosno do kraja svoje druge sezone u KHL-u, odigrati još četiri utakmice.

"Protiv ovakvih momčadi ne smiješ imati puno isključenja jer će to oni kazniti. CSKA je s razlogom vodeća momčad lige, a i ima odlične specijalne timove. Unatoč ovom porazu ne mislimo odustati od ove četiri preostale utakmice. Nastavljamo se boriti jer želimo sezonu završiti s još kojom pobjedom, a i na taj način ćemo zahvaliti navijačima što su uvijek uz nas, bilo da pobjeđujemo ili gubimo", zaključio je zagrebački napadač Martin St. Pierre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!