Tenis

Tomljanović i Hantuchova nakon gotovo trosatnih maratona do finala turnira u Pattayi

Branimir Korać • subota, 14.02.2015.
Tomljanović i Hantuchova nakon gotovo trosatnih maratona do finala turnira u Pattayi
Foto: EPA

Iscrpljujuća polufinala su iza Daniele Hantuchove i Ajle Tomljanović na WTA turniru u Pattayi. Obje igračice uspjele su do finala doći nakon velike borbe i gotovo tri sata provedena na terenu...

Ajla Tomljanović u jednom od posljednjih nastupa pod hrvatskom zastavom ima priliku osvojiti svoj prvi WTA naslov u karijeri. U Pattayi je u polufinalu zaustavila Portorikanku Monicu Puig u meču u kojem je imala problema sa završavanjem posla, ali je ipak slavila.

Dva sata i 54 minute potrajao je meč koji je otišao na stranu Tomljanović sa 7:6, 5:7, 7:6 i u kojem je Tomljanović ispustila break prednosti u drugom setu, a u trećem servise za meč kod 5:4 i 6:5. U tie-breaku je realizirala četvrtu meč loptu i ušla u finale.

Tamo ju očekuje dvoboj protiv Daniele Hantuchove, iskusne Slovakinje koja je ušla u svoj prvo finale od 2013. godine kada je u Birminghamu svladala Donnu Vekić.

Hantuchova nije imala puno lakši posao protiv Marine Eraković koju je svladala također u tie-breaku trećeg seta. Slovakinja je spasila dvije meč lopte kod 5:4 u trećem setu i kasnije uspjela doći do pobjede nakon dva sata i 47 minuta igre.

Hantuchova i Tomljanović dosad su se susrele dva puta i svaka ima po pobjedu. 2011. godine u Quebecu je slavila Slovakinja s 0:6, 6:2, 6:4, a prošle godine u Sydneyju Tomljanović je bila bolja sa 6:4, 7:5.

WTA Pattaya, polufinale:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Monica Puig (Portoriko, 7) 7:6(4), 5:7, 7:6(7)
Daniela Hantuchova (Slovačka) - Marina Eraković (Novi Zeland) 4:6, 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac14.02.2015. u 19:09
    Ajla proigrala..
    teniosac